LIFESTYLE 7 ianuarie 2014

5 produse care vor dispărea în următorii 5 ani

de Covasna Media | 325 vizualizări

Puţini dintre noi pot să-şi imagi­neze viaţa fără smartphone sau fără laptop. În tehnologie, însă, fiecare produs are o durată de viaţă limitată. Iată lista celor care vor dispărea în următorii 5 ani.

Atunci când a apărut, floppy diskul era vedetă. Copiam jocuri într-o veselie şi ne bucurăm că ţinem în mână un produs high tech care făcea transferul de informaţii mult mai uşor. Dar în tehnologie, fiecare produs are o viaţă relativ scurtă, iar următorii ani vor aduce schimbări din ce în ce mai puternice. Iată 5 produse care ar putea dispărea în viitorul apropiat.

Blu-ray şi DVD playerele

Se vorbeşte tot mai mult de cloud şi de site-uri online precum voyo.ro, care îţi permit să vizionezi filme şi emisiuni TV după bunul plac, la orele la care vrei. Conţinutul este disponibil uşor, astfel că îţi va fi mult mai simplu să închiriezi producţii cinematografice atunci când vrei.

Blu-ray playerele au fost pe creştere în 2013, însă în industrie se spune că acesta a fost şi ultimul an în care acest segment a dus-o bine. Aşa că playerele acestea, la fel ca DVD playerele, vor ajunge piese de muzeu. Peste câţiva ani ne vom uita la ele la fel cum s-a întâmplat cu videorecorderele.

Nici la laptopuri unitatea optică nu se mai justifică, mai ales în contextul în care ne dorim gadgeturi mai subţiri şi mai uşoare.

Aparatele GPS pentru maşini

Cu atâtea smartphone-uri vândute în ultima perioadă, GPS-urile auto nu-şi mai au rostul. Oricine îşi poate folosi telefonul inteligent, într-un suport special, pentru navi­gaţie. Este în natura umană să încercăm să înlocuim un produs care face un singur lucru, cu un altul mai inteligent, capabil să îndeplinească mai multe funcţii. GPS-urile pierd teren în fata telefoanelor inteligente, iar marile companii producătoare ştiu asta şi încep să se reorienteze.

Internetul prin dial-up

Încă mai sunt persoane care folosesc Internetul prin dial-up, în America vorbim chiar de 3% din utilizatori, însă conexiunile broadband sunt tot mai multe. Avem acces rapid la reţea, la un preţ rezonabil şi stickuri de net pentru momentele în care suntem pe drum.

Camerele foto compacte

Se ştie ce a păţit Kodak, una dintre marile firme din domeniu. Telefoanele inteligente ameninţă însă pe toată lumea, astfel că aparatele compacte vor fi inutile. Multe smartphone-uri se apropie de calitatea oferită de acestea, iar unele au performante ieşite din comun. Nokia are telefoane cu camera de 41 MP, aşa că nu trebuie să mire pe nimeni faptul că „săpunierele" vor dispărea în câţiva ani.

Nikon, Canon şi Sony s-au orientat spre camere foto mai serioase, pentru utilizatorii care vor calitate, în timp ce compactele bunuţe se vând la noi cu preţuri chiar şi sub 200 RON.

Cheile de la maşină

Industria auto devine tot mai dependentă de gadgeturi. Vom vedea în curând primele maşini cu sistem de operare, astfel că vechea cheie nu va mai fi utilă în viitor. Cei de la Chevrolet au deja un sistem care permite deblocarea maşinii cu ajutorul unei aplicaţii.

În cazul maşinilor viitorului, cheile vor fi o dotare mai mult pentru nostalgici, potrivit time.com.

(yoda.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.