LIFESTYLE 15 decembrie 2015

10 sfaturi pentru o viaţă mai lungă

de Covasna Media | 361 vizualizări

Moştenirea genetică nu este singurul element care are o influenţă asupra duratei vieţii tale. Obiceiurile pe care le avem influenţează, de asemenea, acest lucru. Fiecare dintre noi ar trebui să îşi organizeze timpul şi activităţile în aşa fel încât să-şi crească speranţa de viaţă.

Mai jos găsiţi o listă de obiceiuri care influenţează pozitiv viaţa şi cresc longevitatea.

1. Cel puţin 30 de minute de plimbare pe zi: adaugă cel puţin 2 ani de viaţă. Este un lucru important şi în ceea ce priveşte controlul asupra greutăţii corporale şi previne riscul apariţiei problemelor cardiace sau a dia­betului. Aceste 30 de minute pot fi adunate pe parcursul întregii zile.

2. Mişcarea zilnică creşte speran­ţa de viaţă cu cel puţin 5 ani: 100 de minute de mişcare pe zi pot aduce bene­ficii majore pentru sănătate. Mişcare poate face oricine acasă, spre exemplu, în timpul pauzelor publicitare. Este momentul ideal pentru a face câteva genuflexiuni, abdomene sau mişcări de aerobic.

3. Să ne culcăm cu 15 minute mai devreme în fiecare zi, ne ajută să câştigăm până la 3 ani de viaţă: Somnul este important pentru regenerarea organelor, iar lipsa somnului afectează funcţiile întregului organism. Fiecare persoană are nevoi diferite de odihnă, însă studiile arată că mai puţin de 7 ore de somn constant au un efect negativ asupra oricărui individ.

4. Antrenamentele de forţă ne pot ajuta să adăugăm aproape 2 ani de viaţă: ele dezvoltă muşchii şi stimu­lează metabolismul. Ajută, de asemenea, la protejarea împotriva diabetului şi a bolilor de inimă, osteoporozei prin întărirea oaselor şi încetinesc procesul de îmbătrânire al celulelor. Este recomandată o sesiune de 20 de minute o dată pe săptămână.

5. Folosirea aţei dentare zilnic creşte speranţa de viaţă cu 3 până la 5 ani: problemele dentare şi cele cardiace sunt corelate şi folosirea dimineaţa şi seara a aţei dentare îmbunătăţeşte starea de sănătate.

6. Alimentaţia sănătoasă este cheia către o viaţă mai lungă cu până la 14 ani: toate persoanele ar trebui să se îngrijească mai mult de mâncarea pe care o consumă, să evite grăsimile satu­rate care se găsesc în caşcaval sau unt, să consume nuci zilnic, să consume cât mai multe tipuri de fructe şi legume în fiecare, să consume peşte de două ori pe săptămână şi să aleagă cereale integrale care sunt bogate în fibre.

7. Sexul este un obicei care te poate ajuta să trăieşti cu până la 8 ani mai mult: studiile arată că oamenii sunt mult mai fericiţi într-o relaţie atunci când sunt activi din punct de vedere sexual.

8. Să evităm să scriem mesaje la volan! Studii recente arată că folosirea telefonului în timpul şofatului creşte riscul de producere a accidentelor rutiere grave.

9. Gestionarea situaţiilor care produc stres cresc speranţa de viaţă cu până la 4 ani: modul în care o persoană gestionează stresul are un impact mare asupra sănătăţii. Între sfaturile pentru combaterea stresului intră: 15 minute de exerciţii de respiraţie dimineaţa şi întâlnirile regulate cu un prieten. Guma de mestecat ajută, de asemenea, la combaterea stresului. Atunci când mestecăm gumă, este stimulat nervul vag, care ajută corpul să se relaxeze şi măreşte nivelul de serotonină, hormon care stimulează fericirea şi liniştea interioară.

10. Dacă fumezi, renunţă! Dacă nu, nu te apuca niciodată! Evitarea tutunului creşte speranţa de viaţă cu 6 până la 12 ani. Starea de sănătate se îmbunătăţeşte aproape imediat după ce persoana renunţă la fumat. La 20 de minute după ce se opreşte din fumat, tensiunea şi pulsul persoanei scad. De asemenea, după 2-3 luni de pauză, se îmbunătăţeşte circulaţia şi plămânii funcţionează mai bine. La doi ani după ce a renunţat, riscul de dezvoltare a cancerului pulmonar se înjumătăţeşte, iar la 15 ani, riscul de boli de inimă ajunge la nivelul celui al unui nefumător.

(gandul.info)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.