Știință & Tehnologie 23 ianuarie 2013

Topul ţărilor cu cea mai mare viteză de conectare la internet. Pe ce loc se află România

de Covasna Media | 593 vizualizări

În mai puţin de două decenii, internetul a pătruns în cele mai îndepărtate colţuri ale planetei, diferenţa fiind făcută acum doar de gradul de cenzură instituit de conducerea anumitor state, dar şi de viteza de conexiune. Acest ultim aspect a atras atenţia Bloomberg.com, care a publicat un clasament al ţărilor cu cea mai rapidă conexiune.

Topul realizat de Akamai Technologies, publicat pe 23 ianuarie, a fost întocmit pe baza cercetărilor realizate în trimestrul iulie-septembrie 2012.

Iată clasamentul primelor 10 ţări:

10. Singapore

Cu o medie de 30,7 megabiţi pe secundă, Singapore are aproape dublul vitezei medii globale, care este de 15,9 megabiţi pe secundă. Singapore este ţara de reşedinţă a unuia dintre fondatorii Facebook, Eduardo Saverin, care a renunţat la cetăţenia americană şi s-a stabilit aici pentru a evita plata unor taxe de 600 de milioane de dolari către guvernul federal.

9. Israel

Viteza medie de conectare este 30,9 megabiţi pe secundă.

8. Bulgaria

Cu taxe scăzute şi forţă de muncă ieftină, Bulgaria este o destinaţie atractivă pentru investitorii străini. Un bonus este viteza de conectare la internet, 32,1 megabiţi pe secundă, în creştere cu 15 la sută faţă de trimestrul aprilie-iunie 2012.

7. Elveţia

Unul dintre principalele centre financiare ale lumii are nevoie de un sistem de comunicaţii foarte bine pus la punct. Viteza medie de conectare în acest stat este de 32,4 megabiţi pe secundă.

6. Belgia

Viteza medie de conectare este de 32,7 megabiţi pe secundă. Editorii de la Bloomberg exemplică şi spun că o comedie, precum "Austin Powers - Goldmember" poate fi downloadată în şase minute.

5. România

Ţara noastră se menţine între primele în acesst clasament, deşi are cea mai mare scădere a vitezei medii de conectare, dintre ţările din Top 10. Scăderea este 3,2%, în condiţiile în care media globală indică o scădere de 1,4 procente. Cu toate acestea, multe ţări ar dori să aibă viteza noastră de conectare la internet, 37.4 megabiţi pe secundă.

4. Letonia

Acest stat baltic depăşeşte România în clasament cu doar o zecime de megabit, având o viteză medie de conectare de 37,5 megabiţi pe secundă.

3. Japonia

Tehnologia comunicaţiilor este la cote de vârf în arhipelagul nipon, conexiunea fiind de 42,2 megabiţi pe secundă.

2. Coreea de Sud

Jocurile online, extrem de apreciate în această ţară, au determinat companiile de telecomunicaţii să lărgească semnificativ banda, iar viteza medie de conectare a ajuns la 48,8 megabiţi pe secundă. Locuitorii din Seul pot beneficia de o conexiune de 100 megabiţi pe secundă, în schimbul unui abonament lunar de 31,9 dolari.

1. Hong Kong

Cenzura este inexistentă aici, iar guvernul s-a preocupat în mod deosebit de dezvoltarea internetului în acest spaţiu învecinat Chinei. Viteza medie de conectare este de 54,1 megabiţi pe secundă. Editorii de la Bloomberg scriu că la această viteză filmul Battleship poate fi descărcat în doar patru minute.

 

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.