Cinci ponturi pentru a spori securitatea telefonului şi a contului de Facebook
Contul de Facebook, public sau privat, defineşte posesorul pe plan profesional, personal şi social, iar protejarea identităţii şi confidenţialităţii ar trebui să fie una dintre cele mai importante priorităţi.
Totuşi, puţină lume ia măsuri pentru a securiza contul. Cu apariţia Facebook Mobile, putem avea Facebook oriunde, însă am devenit şi mai vulnerabili la spargerile de cont sau furtul de identitate.
Mashable a alcătuit o listă cu cinci lucruri care pot fi făcute pentru a creşte protecţia telefoanelor şi a conturilor pe reţelele de socializare.
1. Pune o parolă
Peste 30% dintre utilizatorii de smartphone-uri nu îşi protejează telefoanele cu o parolă sau un tipar. Aceasta ar trebui să fie prima linie de apărare în cazul în care telefonul este pierdut sau furat.
Dacă aveţi un iPhone care deja are parolă, dar doriţi una mai complicată, puteţi intra în General Settings, Passcode Lock, unde opriţi opţiunea Simple Passcode, care limitează parola la 4 cifre, permiţând utilizarea unui cod mai lung.
De asemenea, unele telefoane au opţiunea de a şterge datele stocate după un număr de tentative eşuate de a introduce parola.
2. Folosiţi o parolă diferită pentru email şi contul de Facebook
Trei sferturi dintre utilizatori folosesc o singură parolă pentru toate conturile. Câteva cifre sau litere în plus la o parolă pot creşte drastic timpul necesar pentru a sparge codul.
3. Asiguraţi-vă că Secure Browsing ( Căutarea Securizată) este activată.
Începând din 2011, Facebook a oferit o opţiune de căutare securizată. Fără o conexiune HTTP securizată, informaţiile sunt vulnerabile atacurilor de fiecare dată când folosiţi Wi-Fi gratis, precum cel oferit la Starbucks sau alte fast-food-uri.
4. Permite notificările de autentificare şi aprobările
Pentru a te asigura de folosirea contului de Facebook când şi unde doreşti, activează această opţiune şi Facebook va trimite notificări de fiecare dată când contul tău este accesat dintr-o nouă locaţie (va trebui să oferi un număr de telefon pentru a fi trimise mesaje text de notificare). Dacă cineva îţi sparge contul, veţi primi instrucţiuni pentru resetarea parolei şi securizarea contului.
Aprobările pentru autentificare vor cere un cod special de fiecare dată când accesezi contul de pe un dispozitiv nou.
5. Foloseşte “Contacte de încredere” (Trusted Contacts)
Inovaţia recentă de la Facebook îţi cere să selectezi un grup restrâns de prieteni de încredere. În eventualitatea în care nu poţi să accesezi contul şi nici întrebările de securitate nu ajută, Facebook va trimite coduri diferite acelor prieteni. Prin punerea împreună a codurilor, veţi putea să va autentificaţi pe Facebook.
(zf.ro)