INTERVIU 3 august 2021

Antrenament cu olimpici

de Covasna Media | 1563 vizualizări

Interviu cu delegația Federației Române de Karate

Membrii echipei României de karate s-au alăturat cantonametului făcut de Gábor Hárspataki, sportiv olimpic al Ungariei,  pe 24 iulie la  Sepsi Arena. Se antrenează împreună sub îndrumarea lui Mihály Fischer, antrenorul olimpicului. La eveniment au participat și Cătălin Dumitru, antrenor al clubului sportiv Scorpioni și CSS Dinamo, Mihalea Mariana, care este managerul de birou al Federației Române de Karate. În ceea ce privește schimbul de experiențe, i-am adresat antrenorului cluburilor sportive câteva întrebări.

- Ce înseamnă  acest eveniment pentru dvs?

- Acesta este un antrenament comun cu membrii echipelor naționale din România și Ungaria. Suntem foarte fericiți că suntem aici pentru o  pregătire comună. Consider că aceasta este o oportunitate foarte bună pentru noi de a face schimb de experiențe și de a ne cântări cunoștințele și de a vedea la ce nivel ne aflăm.

- Cum arată locația cantonamentului ?

- Locul este extraordinar, ne place orașul, atât cât am văzut din el. Această sală de sport ne-a depășit așteptările și sperăm să performăm bine în campionatele naționale care vor fi în această sală. Ne-am putut obișnui puțin cu această cameră, ca să zic așa, în fața celorlalți care vor veni la concurs. Încă o dată, dorim să mulțumim organizatorului evenimentului, Vass Hunor, pentru că ne-a oferit aceste condiții extraordinare, cazare, prânz, tot ceea ce a aranjat. Acest eveniment și pregătirea comună cu Gábor Hárspataki, care va participa la olimpiadă, va ajuta mult echipa noastră. Această tabără de pregătire a fost organizată pentru noi într-un moment foarte bun și sperăm și pentru Gábor. Îi dorim mult succes la olimpiadă și Dumnezeu să-l ajute  să vină acasă cu o medalie de acolo.

- Câti sportivi  sunt aici de la naționala României?

- Cincisprezece sportivi din echipele naționale, cadeți și juniori, care vor participa la Campionatele Europene de la Tampere din Finlanda luna viitoare, respectiv un sportiv senior din cadrul Asociației Române de Karate. Sportivii provin de la CSȘ1 (Clubul Sportiv Școlar), Clubul Sportiv Scorpioni, Clubul Sportiv Dinamo, Clubul Sportiv Rapid și Clubul Sportiv Steaua. Este prezent și Moise Leonard, care a fost câștigătorul Campionatelor Europene de anul trecut de la Budapesta și sperăm că va aduce rezultate foarte bune și anul acesta.

- Ce așteptați de la meciurile de verificare dintre cele două echipe?

- Așteptarea noastră de la meciurile de verificare este să ne cunoaștem propriul nivel, să aflăm la ce mai trebuie să lucrăm, la ce trebuie să ne îmbunătățim și să aflăm în ce formă ne aflăm înainte de Campionatele Europene de la Tampere.

- Care este relația dintre Federațiile de Karate din cele două țări?

- Federațiile de Karate din România și Ungaria au avut întotdeauna o relație de prietenie. Aceasta atât în în privința sportivilor, antrenorilor, cât și a conducătorilor celor două federații. După acest eveniment, sunt sigur că relația va fi mai puternică.

- Cum se desfășoară  antrenamentul?

- Foarte bine. Mihály Fischer, antrenorul echipei naționale a Ungariei, își conduce antrenamentele metodic și științific. Include fiecare parte a unui meci de kumite, încălzirea, practicarea tehnicilor, tot ce este nevoie pentru un astfel de antrenament. Acest lucru este foarte util pentru noi, defalcarea meciului pe diferite situații este lăudabilă.

- Care este diferența dintre antrenamentele dvs. și aceste antrenamente?

- Antrenamentele noastre sunt pe aceeași linie, deci sunt similare. Dat fiind faptul că cele două echipe se antrenează împreună  standardul este ridicat și  se muncește din greu. S-a pus mai mult accent pe partea practică, având în vedere că acești sportivi sunt deja la un nivel ridicat din punct de vedere tehnic.

L-am rugat și pe șeful biroului Federației Române de Karate să răspundă la câteva întrebări:

- Există planuri de formare comună sau, eventual, alte colaborări în viitor?

- După antrenamente, vor planifica cu siguranță o colaborare cu echipa maghiară și Mihály Fischer, care este antrenorul lui Gábor Hárspataki, pentru antrenamente comune și nu numai.

- Care este mesajul dvs. către Gábor Hárspataki?

„Îi doresc mult succes și sper să-și împlinească visul pentru a putea fi pe podiumul din Tokyo, pe cea mai înaltă treaptă, dacă este posibil.

Evenimentul a fost sponsorizat de Sansin. Sansin este o familie de produse cosmetice și de uz casnic, realizate din materiale vegetale naturale și ecologice, produse în Ungaria , care vor fi disponibile în curând și pe rafturile magazinelor din țara noastră.

 

Distribuie articolul:  
|

INTERVIU

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.