FEMEI CARE FAC DIFERENȚA 31 martie 2023

Anna Maria Popa, manager TAM: „Mă consider binecuvântată pentru că pot dezvolta proiecte în beneficiul comunității noastre”

de Diana Pantelimon | 785 vizualizări

Anna Maria Popa este managerul Teatrului „Andrei Mureșanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe încă din 2015. A absolvit Liceul de Artă „Plugor Sándor”, apoi secţia de actorie a Universităţii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A ocupat mai multe funcții de conducere în diverse companii din Capitală, specializate în publicitate, marketing și promovare.

De-a lungul timpului, a obținut o serie de calificări și atestate în management de proiect și strategii de dezvoltare a afacerilor, dar a fost implicată și într-un număr impresionant de colaborări artistice, fiind, printre multe altele, Arkadina într-o montare după „Pescărușul” lui Cehov, Mița Baston a lui Caragiale și Desdemona din „Othello” (Shakespeare).

A avut, de asemenea, și experiența conducerii unui teatru, din postura de director executiv al Teatrului Arca din București. De când a revenit acasă, aduce cinste orașului prin faptul că se implică în numeroase proiecte și activități culturale cu multă pasiune și dăruire. Alături de o echipă fenomenală, cu eforturi uriașe, a reușit, în timpul pandemiei, să țină teatrul „în picioare”. În 2020, în plină criză sanitară mondială, cu efecte economice și culturale însemnate și pe plan local, a dus mai departe stagiunea, din offline în online și invers, a organizat evenimente, festivalul D-Butan-T și multe alte activități, toate cu succes și respectând cu strictețe măsurile impuse atunci de autorități. Pentru că nu a renunțat nicio clipă și, în ciuda greutăților, a reușit să țină teatrul „viu” în viața comunității, cititorii CovasnaMedia.ro au apreciat-o și au votat-o „Covăsneanul anului 2020”. 

Are un suflet cald, este un „bulgăre de culoare”, și nu doar pentru că stilul ei vestimentar este vesel și multicolor, ci și pentru că emană în jurul ei bucurie și energie pozitivă. Ne-a dezvăluit puțin din personalitatea ei, în mini-interviul următor.

Ai un model feminin care te inspiră? Cine este și ce calități are? 

De la Ioana d’Arc până la mama mea, iubesc și apreciez în egală măsură toate femeile care, pe parcursul istoriei, și-au păstrat personalitatea neschimbată și și-au făcut vocea auzită în această lume încă dominată de bărbați.

Cum crezi că ar trebui să ne raportăm la timp, cel pe care multe femei îl consideră cel mai mare inamic? 

Eu mă raportez la timp ca la un partener. Încerc să îl respect și să îl fac să lucreze împreună cu mine și în avantajul meu. 

Cum îți găsești motivația zi de zi pentru a te implica și a duce la capăt toate proiectele pe care le coordonezi sau din care faci parte? 

Cu foarte multă răbdare și dragoste față de oameni și față de tot ce fac. Sunt un workaholic declarat și asumat și, dacă îmi place ceea ce fac, nu am nevoie de alte motivații suplimentare.

Cum se împacă viața personală/familială și viața profesională?

Sunt o persoană norocoasă. Lucrez și la teatru, și la Liceul de Arte. Dar, întâmplător, locuiesc fix între cele două instituții. Reușesc să ajung și pe acasă, chiar dacă uneori doar în tranzit de la un loc de muncă la altul. Lăsând gluma deoparte, am mare noroc cu familia mea de artiști și iubitori de artă, care înțelege foarte bine domeniul meu de activitate și care mă sprijină mereu necondiționat în tot ceea ce fac. Iubesc viața, iubesc acest oraș și mă consider binecuvântată că pot munci și pot dezvolta proiecte în beneficiul comunității noastre.

***

În săptămânile următoare vom continua să vă prezentăm „Covasna femeilor care fac diferența”, adică o serie de 20 de interviuri cu tot atâtea femei din județ care și-au pus amprenta asupra comunității noastre. La final, voi, cititorii, veți putea vota, după ce veți afla povestea fiecăreia, care dintre cele 20 de femei v-a impresionat cel mai mult prin acțiunile și realizările sale. 

Distribuie articolul:  
|

FEMEI CARE FAC DIFERENȚA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.