CULTURA 29 iulie 2024

LUSH BLAST: În plină vară, o explozie de creativitate pe scena Teatrului „Andrei Mureșanu”

de Mirela Cara Dragu | 1021 vizualizări

Mereu neobosit, Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe găzduiește miercuri, 31 iulie, de la ora 19:00, spectacolul de mișcare LUSH BLAST (+18), o creație artistică inovatoare, născută din colaborarea unei echipe internaționale de artiști, ce promit o experiență senzorială unică, născută din explorarea legăturii dintre om și natură. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. 

LUSH BLAST este o călătorie dansantă care invită spectatorii să descopere noi perspective asupra mediului înconjurător. Prin intermediul unei coregrafii originale, realizate de către duo-ul Dorota Michalak și Alica Minar, al unei muzici electronice captivante și al unui design de scenă inovator, spectacolul oferă o experiență vizuală și sonoră de neuitat. 

Poate dansul să repare legăturile noastre cu pământul și să ne unească într-un mod atât de intim, încât să ne simțim ca o singură ființă? LUSH BLAST răspunde la această întrebare explorând relațiile dintre natural și artificial, sălbatic și domestic, precum și reprezentările culturale despre natură. 

Performerii care vor fi prezenți miercuri pe scena TAM ghidează publicul printr-o varietate de atmosfere, întrebându-se ce a mai rămas astăzi din sălbăticia Europei și din noi. Utilizându-și trupurile și vocile, prin mișcările lor lascive, artiștii provoacă spectatorii să se lase purtați într-un joc al imaginației unei lumi în care umanitatea ar renunța la controlul și exploatarea naturii, lăsând totodată loc pentru întrebarea firească: oare ce ar trebui sacrificat pentru ca acest lucru să se întâmple?

Fiind o fuziune între frumosul natural și cel artificial, LUSH BLAST este un spectacol care li se adresează deopotrivă iubitorilor de artă și frumos, dar și de natură, și care pare că trage totodată un semnal de alarmă: în aceste zile toride de vară, ne mai putem bucura de frumusețea naturii tocmai pentru că, deocamdată, o mai avem. Dar până când?

Recomandat exclusiv persoanelor de peste 18 ani, spectacolul face parte dintr-un proiect început în vara anului 2022, când, în timpul primei lor excursii în Munții Tatra, cele două coregrafe au întâlnit un urs tânăr și un pin arolla de peste 800 de ani. De atunci, ele continuă să învețe din pădurile virgine și din fauna sălbatică ce înseamnă „puterea” și „relația”, ascultând povești locale despre dezastre naturale, colaborări între specii, intervențiile umane și luptele politice în curs pentru „gestionarea” ecologică a terenurilor și așa mai departe.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.