„Cineclub”, proiectul prin care întorsurenii se vor putea bucura de film în orașul lor
Asociația părinților de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” (LTME), din Întorsura Buzăului a câștigat o finanțare de la Consiliul Județean (CJ) Covasna de 1.800 de lei pentru implementarea proiectului „Cineclub – Film și în orașul tău”. Scopul acestuia este proiecția a 13 filme documentare, la LTME, pe care le vor putea viziona toți cei care își doresc: elevi, părinți, profesori, membri ai comunității din Buzaie.
„Zona Întorsura Buzăului este plină de atracții turistice, infrastructura a fost îmbunătățită, dar oportunitățile culturale sunt foarte reduse. Elevii LTME, unii dintre ei provenind din mediul rural (66%) au posibilități limitate de a petrece timp de calitate în orașul nostru, iar părinții - tineri și ei - observă cum comunicarea cu copiii este tot mai deficitară, copiii se izolează, se înstrăinează, diferențele de opinie generează tensiuni, conflicte între generații sau pot să ducă chiar la obiceiuri nesănătoase în rândul adolescenților. Înființarea unui Cineclub în Întorsura Buzăului ar putea oferi un spațiu primitor pentru copii și părinți, în care ar putea să petreacă timp de calitate vizionând împreună filme, discutând problematica filmului și învățând lecția acceptării și a toleranței”, se arată în proiectul declarat câștigător.
Înainte de a se da startul proiectului, inițiatorii vor participa la un atelier de lucru, la București.
„Activități principale: participarea grupului de inițiativă la atelierele de lucru din cadrul Festivalului ONE WORLD ROMANIA – București - 13-22 mai, 2022; cum funcționează un Cineclub? Schimb de bune practici la Cineclubul ARTBURG din Brașov; înființarea de către grupul de inițiativă a Cineclubului Kinedok powered by One World Romania Întorsura Buzăului și elaborarea Codului de Etică și Conduită al Membrilor Cineclubului(CCMCC)”, se mai arată în documentele proiectului care va fi coordonat de directoarea de la LTME, Maria Bularca.
Printre rezultatele finale așteptate ale proiectului se numără vizionarea a 13 filme documentare; 1.000 de spectatori; șase întâlniri cu personalități din lumea filmului, studenți, absolvenți, părinți și membri ai comunității.
Perioada de implementare a proiectului este 25 mai – 1 noiembrie 2022.
Și Asociația părinților de la LTME va susține demersul cu 200 de lei, pe lângă finanțarea de 1.800 de lei obținută de la CJ Covasna, pentru că bugetul total al proiectului este de 2.000 de lei.
Asociația părinților de la liceul întorsurean îi are ca parteneri în acest demers pe: LTME, Primăria Orașului Întorsura Buzăului, Observatorul de Covasna, One World Romania (care va furniza filmele documentare), Asociația ARTBURG Brașov și KINEDOK.
Anul acesta 459 de proiecte vor primi finanțare de la CJ Covasna, fondul total pentru acestea fiind de 3,35 milioane de lei, au anunțat reprezentanții instituției.
Sursa foto: unsplash.com și arhivă