CULTURA 7 septembrie 2018

4 ateliere de neratat la PulzArt

de Iulia Drăghici - Taraș | 725 vizualizări

A VI-a ediție a festivalului se concentrează pe învățatul prin experiență

Sfântu Gheorghe devine, în perioada 13 – 16 septembrie a.c., gazda unei noi ediții a îndrăgitului festivalul de artă și inovație, PulzArt. Activitățile din acest an se concentrează pe învățatul prin experiență, elementul cheie fiind atelierul. Artiști de reume mondial vor susține astfel, preț de câteva zile, workshopuri care mai de care mai interesante. Din cele 9 pregătite de organizatori, vă prezentăm în continuare 4 care ne-au stârnit interesul în mod special.

1. „Projection Mapping”

Cei pasionați de proiecții asupra clădirilor pot să învețe lucruri interesante despre această formă de expresie artistică în cadrul workshopului „Projection Mapping”, susținut de Bordos László Zsolt, un mapper de reputație internațională. Atelierul se va derula în perioada 13 – 15 septembrie și va dura câte 5 ore pe zi.

Participanții vor lucra cu softuri precum 3ds Max, Realflow și AfterEffects. Pe data de 16 septembrie, de la ora 22:00, participanții își vor expune creațiile pentru publicul larg în Piața Centrală a orașului.

Înregistrările la workshop se pot face până luni, 10 septembrie. Taxa de participare este de 200 de lei. Aceasta include o masă caldă în fiecare zi, accesul la tehnologia necesară (videoproiector) și intrare liberă la concertul iamyank Live Ensemble.

Înscrierea se poate face prin completarea unui formular disponibil pe pagina www.pulzart.ro.Locurile sunt limitate.

2. Teatru de păpuși pentru adulți

Cei îndrăgostiți de teatrul de păpuși vor avea posibilitatea de a afla cele trei principii de bază ale artei Bunraku: focus, respirație și punct de bază, în cadrul workshopului „Blind Summit Puppetry - Introducere în teatru de păpuși pentru adulți”.

Maeștrii acestui gen de artă sunt artiștii trupei Blind Summit Theatre, numiți și „meșterii teatrului de păpuși ai Regatului Unit”.

Atelierul, cu o durată de 10 ore, va avea loc pe data de 16 septembrie, în intervalul orar 10.00 - 20.00. Taxa de participare este 100 de lei, sumă care acoperă intrarea la spectacolul de sâmbătă al trupei „The Table”, precum și o masă caldă.

Atelierul se adresează actorilor mânuitori de păpuși, celor experimentați în domeniul teatrului de păpuși și studenților de la secțiile Artele spectacolului - Păpuși, marionete, ale facultăților de teatru.  

Înregistrarea se poate face prin completarea unui formular disponibil pe pagina www.pulzart.ro. Locurile sunt limitate.

3. Atelier de origami

Workshopul permanent cu acces gratuit se va desfășura în aer liber și se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Atelier de origami este susținut de fondatorul și directorul Centrului Arab de Origami din Egipt. Ossama Mohamed Helmy Farag, cunoscut sub numele de OzOz.

Acesta va susține câte un atelier gratuit în grădina Casei de Cultură Kónya Ádám în fiecare zi a festivalului, atât dimineața  cât și după-amiaza.

Vineri, 14 septembrie, de la ora 17.00, el va deschide expoziția interactivă de origami, intitulată „Păsările revoluției”, în holul și sala mare al Teatrului ”Tamási Áron”.

Mai multe detalii pe pagina de web: www.pulzart.ro

4. Atelier de construit mobilă din lemn

Cei interesați de design se pot înscrie la atelierul Festival Architecture până luni dimineața, 10 septembrie. Atelierul va avea loc în perioada 10 - 13 septembrie.

Participanții vor construi obiecte de mobilier de uz public din lemn, care vor fi folosite în timpul festivalului pulzArt, dar și la alte evenimente publice.

Acest atelier va fi susținut de către Fülöp Csenge și György Előd, arhitecți experimentați în arhitectura temporară. Intrarea la acest workshop este liberă.

Înregistrarea se poate face prin completarea unui formular disponibil pe pagina www.pulzart.ro. Locurile sunt limitate.

În total, programul celei de-a VI-a ediții pulzArt aduce 9 ateliere interesante. În afară de cele amintite, se mai numără și workshopul despre tendințele tradiționale ale desenării cu henna, atelierul despre tehnici de combinare a muzicii cu tehnologia, atelierul de scriere creativă, atelierul de animație pentru copii sau atelierul de actorie, care va forța limitele teatrului tradițional și ale esteticii.

Detalii despre fiecare atelier și eveniment din cadrul programului pot fi obținute pe site-ul www.pulzart.ro.  

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.