EDUCATIE 12 iulie 2018

Universitatea din Sfântu Gheorghe cu 100% promovați își deschide porțile pentru noii studenți

de Geanina Lupșa | 1138 vizualizări

Înscrierile la Extensia Universitară Babeș-Bolyai se fac în perioada 11–17 iulie

Cei interesați să urmeze cursuri universitare de licență sau masterat se pot înscrie în cadrul Extensiei Universitare Babeș-Bolyai din Sfântu Gheorghe începând de miercuri, 11 iulie. Locuri disponibile sunt la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării și la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului.

Potrivit directorului Extensiei Universitare Babeș-Bolyai din Sfântu Gheorghe, Cziprián-Kovács Loránd, existența acestei extensii în oraș reprezintă un avantaj pentru covăsnenii ce doresc să urmeze învățământul superior, întrucât îi scutește de chiria din alte orașe.

„Studenții care se înscriu la noi nu trebuie să meargă până la Cluj să termine o formă de învățământ superior, pot beneficia de studii superioare chiar aici, în Sfântu Gheorghe. (...) La Cluj, chiria costă în jur de 100–150 de euro pe cameră; dacă studentul rămâne aici, nu mai plătește acești bani. Apoi e vorba și de masă, ceea ce presupune încă 100 de euro, așadar va cheltui lunar în jur de 1.200–1.500 de lei”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, directorul extensiei, Cziprián-Kovács Loránd.

Tot acesta a mai precizat că un inconvenient al Extensiei Universitare Babeș-Bolyai din Sfântu Gheorghe ar fi faptul că „este o universitate mică, are puține specializări”.

Referitor la promoția acestui an, directorul extensiei a menționat „Suntem 100% promovați”.

Înscrierile pentru ciclul de licență la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, la specializarea Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor, se fac între 11–13 iulie, 16–17 iulie 2018, iar pentru studiile de masterat la specializarea Managementul Dezvoltării Afacerilor, în perioada 11–13 iulie și 16 iulie.

În acest an, la specializarea Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor au fost alocate 50 de locuri pentru fiecare secție, română și maghiară. Astfel, la secția română sunt 13 locuri bugetate și 37 cu taxă, iar la secția maghiară, 14 locuri bugetate și 36 cu taxă.

În perioada 11–17 iulie, cei interesați se pot înscrie la ciclul de licență de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Administrație Publică.

Înscrierile la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului se fac în perioada 11–14 iulie și 16–17 iulie. La specializarea Știința Mediului, locuri disponibile sunt numai la secția de maghiară și vizează doar nivelul de licență.

Mai multe detalii despre actele necesare la dosarul de admitere și taxele de înscriere găsiți pe site-ul http://sfantugheorghe.extensii.ubbcluj.ro/.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.