EDUCATIE 28 septembrie 2010

UBB marchează începutul unui nou an școlar

de Monica Vrânceanu | 2547 vizualizări

Peste o sută de persoane - profesori, studenți și părinți - au luat parte ieri la deschiderea anului universitar 2010-2011 la Extensia Universitară Babeș Bolyai (UBB) din Sfântu Gheorghe. Deschiderea festivă a noului an universitar a avut loc în Campusul universitar din cartierul Simeria, iar printre cei care au luat cuvântul, felicitându-i pe profesorii și studenții de aici, s-au numărat prefectul Gyorgy Ervin, administratorul public al municipiului Sfântu Gheorghe, Czimbalmos Csaba, și directorul Extensiei, Fazakas Jozsef.

În discursul de deschidere, prefectul Gyorgy Ervin a subliniat importanța învățământului superior în viața județului Covasna, precum și necesitatea „ridicării ștachetei” în permanență a acestui învățământ, care oferă șanse deosebite tinerilor din județ și celor din județele vecine.

Directorul Extensiei, Fazakas Jozsef, a subliniat că această deschidere de an universitar are loc pentru a 14-a oară, fiind a treia care este realizată în Campusul universitar din cartierul Simeria, campus în care s-au investit până acum aproximativ 3 milioane de lei, fiind nevoie de cel puțin încă 12 milioane pentru finalizare.

Fazakas Jozsef a mai spus că acest an universitar începe cu peste 1.000 de studenți la Extensia din Sfântu Gheorghe și cu un procent de 70% în ceea ce privește cadrele didactice titulare de aici, ceea ce plasează Extensia în primele locuri ale sistemului de învățământ univeristar de gen din țară.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cititor, 28 septembrie 2010
Da avem nevoie de oameni pregatiti. Dar, oare distinsul ing. chimist dr. Fazakas poate sa asigure o pregatire adecvata in domeniul economic, protectia mediului, administratie publica etc. si dupa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.