EDUCATIE 17 decembrie 2021

Toți elevii din județul Covasna se întorc în bănci! Școlile covăsnene, în scenariul verde

de David Leonard Bularca | 1405 vizualizări

Toți preșcolarii și elevii covăsneni se vor putea întoarce de luni în bănci, conform Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. Acest lucru nu s-a mai întâmplat de mai multe săptămâni încoace, însă vine pe fondul scăderii numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate în județ.

Grădinițele și școlile se deschid în format fizic doar dacă rata de infectare cu COVID-19 din localitatea în care se află este sub 3/1.000, iar în cazul în care acest criteriu nu este îndeplinit unitățile școlare se pot deschide doar dacă procentul personalului angajat vaccinat este de cel puțin 60%. 

Pentru că cel puțin una dintre aceste condiții este îndeplinită în cazul tuturor grădinițelor și școlilor din județ, copiii covăsnenilor nu mai sunt nevoiți să facă ore online, conform documentului publicat de IȘJ Covasna pe site-ul propriu.

De asemenea, de la începutul acestei luni copiii se pot testa rapid antigen, cu testele primite de la școală.

Săptămâna trecută, 12 unități școlare au mai desfășurat ore online, în vreme ce 294 și-au putut aștepta elevii în format fizic.

Mai înainte, 17 unități școlare au desfășurat ore în regim online, iar 289 și-au putut aștepta preșcolarii și elevii în bănci.

Sursa foto: pixabay.com

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.