EDUCATIE 22 iunie 2020

(Update) Tentative de fraudă la Bac: doi elevi covăsneni au fost eliminați din examen

de Iulia Drăghici - Taraș | 3807 vizualizări

Prima probă a examenului de Bacalaureat din județul Covasna, de luni, 22 iunie, la Limba și literatura română, a însemnat eliminare din examen pentru doi elevi care au fost prinși în timp ce încercau să copieze. 

Din păcate au fost și 2 elevi eliminați pentru tentativă de fraudă. Să sperăm că în următoarele zile ale probelor scrise candidații vor fi mai responsabili”, a transmis, printr-un comunicat de presă, inspectorul școlar general, prof. Kiss Imre, președintele Comisiei Județene de Bacalaureat. 

La nivel național, pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 85 de candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, informează Ministerul Educației. 

La prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba și literatura română, de luni, 22 iunie, din județul Covasna au fost prezenți 1.272 de candidați din cei 1.298 înscriși pentru a susține această probă. 

Din candidații neprezentați, doi se află în autoizolare. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C, potrivit IȘJ Covasna. 

Toate cele 14 comisii și subcomisii în care s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de bacalaureat au fost pregătite pentru a primi candidații în această primă zi de examen. Au fost respectate toate condițiile prevăzute de Ordinul comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății, astfel încât candidații, membrii comisiilor de examen să se afle în siguranță din punctul de vedere al prevenirii și combaterii îmbolnăvirii cu noul coronavirus. În urma monitorizărilor realizate astăzi într-o serie de centre de examen din județ, s-a constatat faptul că s-au respectat toate prevederile legale care stau la baza organizării și desfășurării examenului de bacalaureat.  Din păcate au fost și 2 elevi eliminați pentru tentativă de fraudă. Să sperăm că în următoarele zile ale probelor scrise candidații vor fi mai responsabili. Pot afirma însă că, în județul nostru, s-a trecut cu bine peste începutul acestui examen. Succes pe mai departe!”, transmite Kiss Imre. 

Următoarele probe vor avea loc astfel: 

  • marți, 23 iunie - Limba și literatura maternă;
  • miercuri, 24 iunie - proba obligatorie a profilului;
  • joi, 25 iunie - proba la alegere a profilului și a specializării. 

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00, cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, pentru respectarea Regulamentului General privind Protecția Datelor. 

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 05 iulie 2020.

 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.