EDUCATIE 27 aprilie 2011

Studiu pe inteligența economică a tinerilor la Sfântu-Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 518 vizualizări
Studiul este o premieră pentru județul Covasna și se va derula în șapte licee din municipiu Asociația Junior Business Club Covasna demarează începând de astăzi un studiu referitor la cunoștințele și înclinațiile spre economie ale absolvenților de liceu din județ. Studiul este axat pe inteligența economică a celor care termină anul acesta clasa a XII-a și clasa a XIII-a și se va derula pe baza unor formulare realizate de membrii Asociației, în colaborare cu Extensia de la Sfântu-Gheorghe a Universității Babeș-Bolyai

Studiul este o premieră pentru județul Covasna și se va derula în șapte licee din municipiu

Asociația Junior Business Club Covasna demarează începând de astăzi un studiu referitor la cunoștințele și înclinațiile spre economie ale absolvenților de liceu din județ. Studiul este axat pe inteligența economică a celor care termină anul acesta clasa a XII-a și clasa a XIII-a și se va derula pe baza unor formulare realizate de membrii Asociației, în colaborare cu Extensia de la Sfântu-Gheorghe a Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca.

Președintele Asociației Junior Business Club Covasna, Kelemen Szilard, a declarat că studiul este o premieră pentru județul Covasna și se va derula în șapte licee din Sfântu-Gheorghe, cu acceptul și colaborarea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ).

”Credem că este foarte important să avem un rezultat prin care să aflăm ce anume știu tinerii despre economie și cât de atrași sunt de acest domeniu, fiind foarte importantă această latură în actuala societate. Întrebările vor scoate la iveală ce știu absolvenții de liceu despre credite dar și despre viața antreprenorială, în liceu fiind foarte puține materii în acest sens, dacă nu se studiază la o clasă cu profil economic. Este important să știe și părinții cât de mult cunosc copiii lor despre economie, este important să știm și noi ca asociație acest lucru, deoarece ne va ajuta în organizarea unor programe viitoare în acest sens. Și nu în ultimul rând, credem că rezultatele acestui studiu vor fi interesante și pentru sectorul de antreprenoriat din Sfântu-Gheorghe și județ, deoarece va ști la ce anume să se aștepte pe viitor”, a explicat Kelemen Szilard.

Timp de o săptămână, membrii Asociației vor umbla în liceele din Sfântu-Gheorghe pentru a completa 600 de formulare ce conțin întrebări din care vor reieși cunoștințele elevilor despre climatul și viața economică actuală, urmând ca apoi răspunsurile să fie procesate sociologic și rezultatele să fie făcute publice.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.