EDUCATIE 20 mai 2021

Se caută mentori într-un proiect de formare a tinerilor, finanțat cu peste 100.000 de euro

de Iulia Drăghici - Taraș | 1487 vizualizări

Sunt acceptate persoane din orice domenii din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Covasna; activitatea nu se plătește cu bani, ci cu experiențe de neuitat  

Asociația Turul Madár din Sfântu Gheorghe caută 15 persoane din reședința de județ, Târgu Secuiesc și Covasna care să devină mentori într-un proiect internațional, numit #Youthfocus, finanțat cu 100.000 de euro de Active Citizens Fund România. Activitatea nu este plătită, se face pe bază de voluntariat, însă participanții, atât mentorii, cât și cei 75 de tineri care urmează să ia parte la proiect, vor beneficia de diverse activități de formare, tabere și altele asemenea. 

Primii 20 de mentori au fost selectați, dar urmează să fie aleși încă 15, pentru că în total este nevoie de 35 de persoane, din orice domenii, cu vârsta de peste 20 de ani, care să păstreze legătura cu tinerii care vor fi selectați în program, să îi sprijine și să îi încurajeze să finalizeze cu succes programul. 

„Primul pas al proiectului este reprezentat de recrutarea de voluntari adulți din Sfântu Gheorghe, Covasna și Târgu Secuiesc, ei fiind cei care vor sprijini și coordona activitățile tinerilor participanți la program. Așteptăm persoane care doresc să devină voluntari, consideră că pot împărtăși din experiențele proprii de viață și sunt convinse de faptul că tinerii își pot forma propriul viitor. Noi, ca și echipă de proiect, considerăm că este foarte importantă dezvoltarea unui dialog între generații și totodată implicarea activă din partea adulților care doresc să se angajeze în programe de tip educațional, în vederea generării unei schimbări pozitive, în comunitatea locală, pe termen lung”, au transmis coordonatorii programului miercuri într-un comunicat de presă, dar și prin intermediul unei conferințe de presă. 

Înscrierile sunt deschise până în 20 iunie a.c. și se pot face apelând la următoarele contacte: Sfântu Gheorghe – 0729161468 (Raymond Gheorghiță), Târgu Secuiesc – 0752224455 (Simon-Császár Mária), Covasna – 0728318156 (Gergely-Kovacs Katalin). 

Bugetul proiectului este de 104.490 EUR, din care 93.360 EUR este sprijinul oferit de programul Active Citizens Fund România, contribuția proprie a asociației fiind în valoare de 11.130 EUR. 

Scopul proiectului este creșterea implicării în comunitate și dezvoltarea competențelor civice și de leadership, în rândul a 75 de tineri din cele trei localități din județul Covasna (Sfântu Gheorghe, Covasna, Târgu Secuiesc), printr-un set de activități de educare/conștientizare, implicare la nivel județean, pe durata de 24 luni. 

#Youthfocus este construit pe principiile unuia dintre cele mai importante proiecte derulate de asociația Turul Madár: The Duke of Edinburgh’s International Award. 

Proiectul este derulat în parteneriat cu SEEDS - SEE beyonDborderS Islanda, Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, Liceul „Korösi Csoma Sándor” din Covasna, Liceul Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron” din Sfântu Gheorghe, Asociația Pro Pectus din Târgu Secuiesc, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. 

Mai multe informații despre proiect pot fi obținute accesând site-ul turuliroda.ro. 

Sursa foto: Asociația Turul Madar

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.