EDUCATIE 16 noiembrie 2017

Se caută copii pentru clase cu predare în sistem Waldorf

de Iulia Drăghici - Taraș | 5408 vizualizări

Grupa de secție română va lua ființă anul școlar viitor, dacă sunt suficienți doritori

Începând din anul școlar viitor, la Grădinița „Gulliver“ din Sfântu Gheorghe s-ar putea înființa o grupă cu sistem de învățare Waldorf pentru secția română. Înscrierile se fac cel târziu până în 23 noiembrie a.c.

„Pentru părinții interesați de o grădiniță cu sistem de învățare Waldorf, secția română, se constituie lista pentru o astfel de grupă, pentru anul școlar 2018/2019. Înscrierile se fac la Horvat Claudia, tel. 0722.236.493. Pentru realizarea unei grupe este nevoie să se înscrie aproximativ 10 copii cu vârsta 3 –4 ani, 4 copii cu vârsta de 4–5 ani și 2 copii cu vârsta de 5–6 ani. Grupa Waldorf își va desfășura activitățile în cadrul Grădiniței Gulliver”, arată un mesaj transmis de coordonatori.

Sistemul Waldorf, „încearcă educarea omului în ansamblul său, atât cognitiv, cât şi artistic sau în domeniul manualităţii, armonizând procesul educaţional. Disciplinele şcolare nu sunt privite ca scop în sine, ci ca mijloace educaţionale, drept pentru care nu se dau note sau calificative, elevii primind la sfârşitul clasei o caracterizare scrisă de învăţător sau de profesori”, potrivit site-ul www.waldorf.ro, care mai arată că, prin intermediul pedagogiei Waldorf, copiii „pot să descopere lumea înconjurătoare din mai multe perspective: ştiinţifice, artistice şi tehnic-meşteşugăreşti. Importantă este aici cunoaşterea şi socializarea, mai puţin competiţia şi izolarea. Este important să înveţe să cânte la un instrument muzical, să participe la sărbători în colectivitate şi să aibă posibilitatea unei relaţii umane fireşti cu educatorii lui, să se simtă înţeleşi şi trataţi cu atenţie”.

De asemenea, părinții copiilor ajunși la vârsta optimă pentru clasa pregătitoare, dacă doresc înființarea unei clase pe același sistem, la Școala Generală „Nicolae Colan“, sunt rugați să sune la numărul de telefon  0742946901, la care răspunde Monica Andrei, persoană însărcinată să se ocupe de înființarea clasei respective.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.