EDUCATIE 25 iunie 2018

Școală nouă pentru copiii din Floroaia Mică

de Iulia Drăghici - Taraș | 1897 vizualizări

Actuala unitate de învățământ se va transforma într-un Muzeu al Școlii

Primăria din Întorsura Buzăului a primit finanțare pentru construirea unei școli noi și moderne în Floroaia Mică. Cei peste 140 de copii din zona străzii Aviatorului vor avea atât o școală, cât și o grădiniță nouă.

„Am obținut finanțare pentru școala Centenară de la Floroaia Mică, aproximativ 135.000 de euro. O să trebuiască să punem și noi bani, dar o să iasă ceva deosebit. (...) Va fi un complex mărișor. Acolo se construiește și o grădiniță nouă. (...) Iar pe cea veche, de 100 de ani, o transform în Muzeul Școlii. M-am dus într-o după-amiază acolo și chiar o vedeam reabilitată. Va fi deosebită, frumoasă. Într-o parte va fi Muzeul Școlii din Buzaie, în altă parte Muzeul Portului Popular”, ne-a spus primarul, care a completat că trebuie să ia repede inițiativa de a proteja actuala clădire, pentru că acoperișul este degradat și plouă în ea.

Întrebat cum răspunde vocilor întorsurenilor care spun că investiția ar putea fi amânată în favoarea altora mai importante, primarul a răspuns: „În centru avem liceele reabilitate, grădinița care începe să se facă. Toată strategia pe școală e în faza finală. Era singura școală care nu era făcută. Brădetul îl termin. Acolo (n.red. la Floroaia Mică) sunt 142 de copii. E drept că sunt de condiție romă, dar asta nu înseamnă că nu sunt copii. Nu văd de ce cel de la centru stă în lux și cel de acolo trebuie să se ducă în curte să-și facă nevoile. De ce?”.

Şcoala cu clasele I-IV din  Floroaia Mică și Grădiniţa Floroaia Mică sunt structuri ale Școlii Generale „Mihai Sadoveanu” din Întorsura Buzăului. Proiectul de construire a Grădiniței, cu două săli de clasă și o sală de festivități, a fost început de autorități din 2015.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.