EDUCATIE 4 martie 2020

Școală închisă până luni din cauza virozelor respiratorii

de Iulia Drăghici - Taraș | 3068 vizualizări

Școala Gimnazială Aita Seacă, structură a școlii Gimnaziale „Konsza Samu” din Bățanii Mari, suspendă cursurile joi și vineri, 5 și 6 martie, din cauza virozelor respiratorii. 

În zilele de 05.03 respectiv 06.03.2020 vor fi suspendate cursurile la Școala Gimnazială Aita Seacă (structură a școlii Gimnaziale „Konsza Samu”, Bățanii Mari) la clasa pregătitoare, clasa I, clasele II, III și IV ca urmare a absenteismului generat de virozele respiratorii, care depășește 20% din efectivul care frecventează regulat unitatea de învățământ.

Decizia a fost luată la propunerea conducerii unității de învățământ, de comun acord cu Direcția de Sănătate Publică Covasna, Inspectoratul Școlar Județean Covasna și cu informarea Instituției Prefectului — Covasna pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii”, anunță IȘJ Covasna. 

Potrivit Inspectoratului Școlar, măsurile ce vor fi întreprinse după suspendarea cursurilor sunt: supravegherea unităților de învățământ menționate prin triaj zilnic la toate clasele, urmărirea absenteismului, raportarea datelor la IȘJ Covasna, DSP Covasna și igienizarea spațiilor școlare. 

Autoritățile au anunțat luni, că marți și miercuri, 3 și 4 martie, se suspendă cursurile parțial, la clasa pregătitoare, integral Grădinița de la Bățanii Mari, grupa mixtă de la Grădinița din Aita Seacă și grupa mixtă de la Grădinița din Bățanii Mici (ultimele două — structuri ale Școlii Gimnaziale „Konsza Samu”, Bățanii Mari).

La sfârşitul lunii ianuarie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna a dispus suspendarea cursurilor la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, pentru câteva zile, pe fondul numărului mare de îmbolnăviri. Ulterior, la finele lunii februarie s-a aplicat aceeași măsură și la Colegiul Național „Székely Mikó”. Între timp, și alte școli s-au văzut nevoite să adopte aceeași strategie, chiar dacă doar parțial, pentru a limita răspândirea virozelor. 

La nivel național, la sfârșitul lui februarie, „activitatea gripală a avut un trend ușor crescător, menținându-se in continuare la o intensitate înaltă și cu o extindere națională”, arată Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile. 

Au fost raportate la nivel național 8004 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul țării, în creștere față de cele raportate în săptămâna precedentă (6601) și de 5.8 ori mai multe comparativ cu cele raportate în aceeași săptămână a anului precedent S 07/2019 (1364 cazuri)”, arată cea mai recentă informare publicată pe site-ul CNSCBT. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.