EDUCATIE 6 februarie 2020

(Update) Școală din județ, închisă ca urmare a furtunii

de Iulia Drăghici - Taraș | 2945 vizualizări

UPDATE: Inspectoratul Școlar Județean Covasna a anunțat că la Școala Gimnazială Oituz situația a fost remediată și  cursurile au fost reluate .

„Precizăm că la momentul actual nu sunt școli închise la nivelul județului Covasna”, mai transmite IȘJ Covasna. 

Școala Gimnazială din Brețcu a suspendat cursurile joi și vineri la structura din Oituz din cauza efectelor furtunii de miercuri seara. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, niște copaci doborâți de vânt ar fi provocat pagube materiale și totodată, vijelia a întrerupt și furnizarea cu energie electrică.

Doar acolo este închis, din cauza intemperiilor de ieri. Sunt copaci căzuți, căzuse și un copac peste școală, chiar la intrare, deci câteva pagube materiale și încă unul, mi se pare, undeva în curte. Dar nici curent electric nu au. Cel puțin ieri și azi nu aveau și atunci nu sunt condiții pentru educație. Am luat decizia ca azi și mâine, școala să rămână închisă. Sunt câțiva copii în grădiniță și școala primară”, a declarat pentru Observatorul de Covasna inspectorul școlar general Kiss Imre.

Cursurile se vor relua în funcție de remedierea defecțiunii sistemului electric la nivelul satului Oituz, în caz contrar nu se va putea asigura încălzirea spațiilor de învățământ, mai arată IȘJ printr-un comunicat de presă. 

„Sunt afectați de această suspendare a cursurilor 8 copii de la GPN Oituz, 6 elevi din învățământul primar de la Școala Gimnazială Oituz și 22 elevi de gimnaziu ce nu pot fi transportați la Școala Gimnazială „Comenius” Brețcu”, informează Inspectoratul. 

Inspectorul școlar general a precizat că în județ nu au fost semnalate probleme din partea altor școli, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile manifestate miercuri seara. 

Sursă foto: IȘJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.