EDUCATIE 15 septembrie 2020

Scenariu roșu pentru două clase dintr-o școală din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 6349 vizualizări

Elevii unei clase de a VI-a și cei ai unei clase de a XII-a de la Liceul Mikes Kelemen din Sfântu Gheorghe vor continua școala în regim exclusiv online, conform scenariului roșu, după ce, în prima zi de școală au intrat în contact cu persoane depistate ulterior COVID-19 pozitive. Este vorba despre o profesoară, diriginta, în cazul clasei a VI-a, respectiv un elev, în cazul celor de a XII-a, potrivit IȘJ Covasna. 

Inspectoratul Școlar Județean Covasna a centralizat astăzi,15.09.2020, situația privind numărul de cazuri – elevi și cadre din unități de învățământ – care se află în izolare, carantină sau testate pozitiv.

Astfel, la nivelul județului 6 cadre didactice din 6 unități de învățământ se află în izolare, 6 cadre didactice din 5 unități de învățământ se află în carantină, în timp ce un cadru didactic este confirmat pozitiv. 

În izolare se află 79 de elevi din 7 unități de învățământ din județ, 13 elevi din 3 unități sunt în carantină, în timp ce 4 elevi din 2 unități de învățământ au primit rezultat pozitiv în urma testării. 

Unitatea de învățământ afectată de îmbolnăvirea unui cadru didactic și a unor elevi este Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” Sf. Gheorghe, unde Direcția de Sănătate Publică Covasna a comunicat faptul că elevii unei clase a VI-a și a XII- a vor fi carantinați la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, cele două clase urmând a desfășura cursurile on- line, conform scenariului roșu. De asemenea, deoarece cadrul didactic se află în izolare la domiciliu, o clasă I de la Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” Covasna își desfășoară activitatea didactică on- line”, se arată într-un comunicat de presă transmis marți de IȘJ. 

În județul Covasna, luni a început școala în 220 de unități de învățământ cu scenariul verde, iar în alte 83 cu scenariu galben. 

Scenariul de funcționare al fiecărei instituții de învățământ se va actualiza săptămânal sau ori de câte ori este nevoie pe baza ratei incidenței cumulate la 14 zile pentru fiecare localitate în parte.

Fiecare decizie a unității de învățământ va fi făcută cunoscută cadrelor didactice, elevilor, părinților între care trebuie să existe o comunicare permanentă eficientă, astfel încât să se creeze o atmosferă de încredere, de sprijin reciproc și mai ales de siguranță”, se arată într-o informare de presă transmisă de IȘJ săptămâna trecută. 

Raportarea oficială de marți, 15 septembrie, a arătat o creștere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 cu încă 9 cazuri. Numărul total, înregistrat de la începutul pandemiei, s-a ridicat astfel la 964. Dintre acestea, 197 sunt cazuri active, pentru că 738 de persoane au fost declarate vindecate, iar 29 au decedat. 

Autoritățile fac „în continuare apel către locuitorii județului și în mod deosebit către familiile care au copii ce frecventează cursurile de învățământ organizate cu prezență fizică în sălile de curs, să respecte regulile și recomandările de conduită sanitară precizate de autorități. Rugăm familiile, elevii, să aibă încredere în autorități, să dea dovadă de responsabilitate și să păstreze normele de conduită sanitară și acasă, după întoarcerea de la școală. La munca desfășurată de către autorități și cadrele didactice pentru înlesnirea începerii noului an școlar, în aceste condiții de pandemie, trebuie să se adauge efortul părinților de după orele de școală, materializat în supravegherea copiilor cu privire la păstrarea regulilor. Altfel, eforturile autorităților, cadrelor didactice și celorlalte instituții nu vor avea rezultatul dorit, iar sănătatea noastră și a semenilor noștri va avea de suferit”, a transmis Prefectura Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.