EDUCATIE 8 mai 2013

Salvează Delta! Scrie viitorul!

de Székely Emőke | 833 vizualizări

Societatea Ornitologică Română – Sucursala Covasna și Cercul de Ornitologie „Mugurar” al Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe implementează în parteneriat proiectul „Salvează Delta! Scrie viitorul!”. Acest proiect este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, în urma selecției naționale din cadrul segmentului „Spații verzi. Arii naturale protejate”. Proiectul a fost lansat oficial miercuri, iar cei implicați au vorbit despre scopul pe care și l-au propus, dar au descris și activitățile care vor avea loc în cadrul acestui proiect.

Ziua Biodiversității

Prima acțiune din cadrul acestui proiect va avea loc pe data de 22 mai, când se serbează Ziua Biodiversității. În această acțiune vor fi implicate 7 școli din 7 județe, în care va fi prezentată importanța și rolul biodiversității. Prezentările vor fi făcute de profesorii din școlile respective, în colaborare cu reprezentanți ai Agențiilor pentru Protecția Mediului din cele 7 județe.

Catalin Lazar salveaza Delta mai 2013 - 02

Ziua Copilului – altfel

Cea de a doua acțiune va avea loc pe 1 iunie, de Ziua Copilului. Coordonatoarea proiectului, Ana Maria Lazăr, a declarat că vor amenaja un stand în Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe. „Vom organiza observații ale păsărilor, dar împreună cu partenerii noștri, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni și Direcția Județeană de Sport și Tineret, vom organiza și alte activități cu tematica păsărilor” – a declarat Ana Maria Lazăr.

Cip-Cip: Cunoaște, Iubește, Protejează

Școlile care participă la Ziua Biodiversității vor participa și la un concurs de ornitologie, cu titlul „Cip-Cip: Cunoaște, iubește, protejează”. Acest concurs are trei etape: în prima etapă elevii de gimnaziu implicați vor trebui să identifice o specie de pasăre care este în opinia lor în pericol și vor trebui să scrie un proiect de salvare a acestei specii. Ulterior, aceste proiecte vor fi prezentate la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe. Cea de a doua etapă a concursului va fi o probă practică ce va avea loc la Dumbrăvița, unde copiii vor observa păsări, le vor identifica și vor trebui să efectueze un recensământ al exemplarelor observate. Cea de a treia etapă va fi o probă teoretică despre păsări.

Tabără în Delta Dunării

Unul dintre cele mai așteptate evenimente de către membrii Cercului de Ornitologie „Mugurar” este tabăra din Delta Dunării, care va avea loc la sfârșitul lunii august. „Anul acesta copiii care au muncit un an de zile la Cercul de Ornitologie vor merge din nou în tabără. Vor petrece 5 zile în Delta Dunării și 5 zile la mare. De asemenea vrem să creăm o rețea virtuală pentru tineri, unde cei interesați de protecția naturii pot cere sfaturi sau pot schimba impresii” – a declarat Ana Maria Lazăr. Copiii se vor întoarce din tabără pe data de 3 septembrie, când la Casa de Cultură „Kónya Ádám” din Sfântu Gheorghe va avea loc proiecția filmului „Delta Dunării – Un paradis aproape pierdut”.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.