EDUCATIE 9 decembrie 2021

Rețeaua școlară din Sfântu Gheorghe rămâne la fel, deși nu e ideală, spun autoritățile

de Iulia Drăghici - Taraș | 838 vizualizări

Subiectul a fost atins în ședința Consiliului Local 

Rețeaua școlară din Sfântu Gheorghe rămâne la fel și pentru anul școlar 2022/2023, dar pe viitor vor fi necesare schimbări, pentru că trebuie găsite soluții care să rezolve problema școlilor ba prea aglomerate pe de o parte, ba prea goale, pe de alta, a spus miercuri, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local, primarul Antal Árpád.

Edilul a spus și că există intenția de a se realiza un studiu care să stea la baza unei viitoare reorganizări a rețelei școlare la nivelul reședinței de județ. 

Nu ne propunem nici o modificare sau adăugare la structura rețelei școlare, aceasta rămâne la fel cum a fost în anul 2020/2021. Aș adăuga faptul că nu este ideală, nu este optimizată această rețea școlară. Mă gândesc în primul rând la școlile de cartier. Sunt școli care au nevoie de noi corpuri de clădire, dar există și școli unde putem vorbi de o scădere destul de mare a personalului din cauza scăderii numărului de elevi. Ne propunem să comandăm în viitor un studiu foarte serios și probabil va trebui să vorbim și despre restructurarea acestei rețele școlare, deoarece nu putem să luăm de bun faptul că în timp ce unele școli din unele cartiere se golesc, în alte cartiere trebuie să construim noi clădiri. Este necesar ca această rețea școlară să fie construită în așa fel încât să poată fi folosită într-un mod optim și bineînțeles ținând cont de interesele elevilor și părinților, să ajungem la o soluție potrivită”, a spus, în plenul Consiliului Local, primarul din Sfântu Gheorghe.  

Astfel, conform proiectului rețelei școlare preuniversitare de stat din Municipiul Sfântu Gheorghe pentru anul școlar 2022/2023, în reședința de județ sunt 20 unități de învățământ, dintre care trei înscrise la capitolul „unități de învățământ pentru activități extrașcolare”. Cu personalitate juridică sunt patru grădinițe, cinci școli gimnaziale, șase licee și două colegii.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.