EDUCATIE 20 octombrie 2020

Recomandarea IȘJ Covasna pentru elevii din școlile aflate în scenariul roșu

de Iulia Drăghici - Taraș | 3004 vizualizări

Inspectoratul Școlar Județean Covasna recomandă elevilor din județ să evite, respectiv să reducă ieșirile în timpul liber, având în vedere că scopul măsurii de închidere a unor școli și trecerea la învățarea online este de prevenire și combatere a infectării cu virusul SARS-COV-2. 

Având în vedere rata incidenţei cumulate a cazurilor de COVID -19 mai mare de 3/1000 de locuitori în ultimele 14 zile, începând cu data de 20.10 2020, în toate unitățile de învățământ din municipiul Sfântu Gheorghe, precum și din localitățile Bodoc, Malnaș, Poian și Mereni se instituie scenariul roșu. Astfel, preșcolarii și școlarii vor derula activități didactice on-line pentru următoarele 2 săptămâni. 

În ceea ce privește municipiul Sfântu Gheorghe specificăm faptul că acestui scenariu i se supun 15 unități de învățământ însumând 32 de unități școlare, precum și Palatul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar din localitate. 

Recomandăm elevilor să respecte normele de prevenire și combatere a infectării cu virusul SARSCOV-2, precum și reducerea/ evitarea ieșirilor în timpul liber, ținând cont de numărul mare de cazuri de îmbolnăviri care a determinat creșterea ratei incidenței în localitățile menționate. Numai prin manifestarea unui comportament responsabil se poate ajunge la o stare de normalitate”, se arată în comunicatul de presă transmis luni de IȘJ Covasna. 

Și alte școli din județ, printre care cele din Arcuș, Valea Mare și Angheluș, localități unde rata de răspândire a noului coronavirus este de peste 3/1000, sunt în scenariul roșu. Motivul pentru care nu au fost incluse în acest comunicat este că pentru acestea măsura a fost anunțată în raportarea de vineri, cu aplicare începând de luni, 19 octombrie, a explicat inspectorul școlar general, Kiss Imre. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.