EDUCATIE 13 octombrie 2021

Reabilitarea școlii „Sadoveanu”: „Va fi o lucrare care va dura câțiva ani de zile”

de David Leonard Bularca | 1933 vizualizări

În ce stadiu se află, momentan, proiectul

Autoritățile locale din Întorsura Buzăului își doresc să reabiliteze clădirea în care funcționează Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din centrul orașului. Momentan se realizează studiul de fezabilitate, pentru a vedea exact la ce sume se vor ridica investițiile necesare, iar în perioada următoare se va căuta o sursă de finanțare. Durata lucrărilor va fi una destul de lungă, spune edilul Raul Urdă. 

„Toată școala, cele trei corpuri ale școlii vor intra într-o reabilitare generală. Acum suntem la faza de întocmire studiu de fezabilitate. În noul PNRR (n. red. Planul Național de Redresare și Reziliență) sperăm să găsim sursă de finanțare pentru acest studiu. Decomandată nu avem o sursă de finanțare pentru el. Facem acest studiu, ne spunem ce dorim, vedem ce cheltuieli avem și cât ne constă această reabilitare. Nu doar corpurile vor fi reabilitate, ci și interiorul. Și dotarea școlii vrem să o prindem în acest proiect. Fiecare laborator să aibă dotare de secolul în care trăim”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Raul Urdă. 

Lucrările se vor realiza treptat, pentru ca elevii care învață la această școală, aproape 1.000, să poată face în continuare ore în sălile de curs. 

„Va fi o lucrare care va dura câțiva ani de zile. Adică nu știu dacă în doi ani de zile un constructor poate termina o astfel de lucrare, ținând cont că este o școală unde învață aproape 1.000 de copii. Primul corp va intra în reabilitare, urmând ca elevii să facă ore în două corpuri și după masa, de exemplu. Nu vom închide toată școala, vom închide pe corpuri: primul corp, al doilea corp și al treilea corp. La fel, avem în rezervă Liceul „Bălcescu”, care este în apropiere și după masa poate fi folosit”, a mai explicat primarul din Întorsura Buzăului, Raul Urdă.

Directoarea Școlii „Mihail Sadoveanu”, profesoara Adela Stroie, spunea în aprilie 2021 că acest demers este unul foarte așteptat și în egală măsură necesar, pentru că unitatea de învățământ nu mai corespunde standardelor nici din punct de vedere al mobilierului sau al altor dotări, nici al iluminatului și nici al siguranței pentru elevi. 

Prima clădire a acestei școli a fost construită în anul 1929, conform unui site mai vechi al instituției. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.