EDUCATIE 19 iulie 2018

Proiect de 70.000 de euro, câștigat de Liceul „Mircea Eliade”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2000 vizualizări

Se vor derula activități suplimentare de pregătire pentru bacalaureat, de orientare profesională pentru elevi și de dotare a unității de învățământ

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului a câștigat o finanțare de 70.000 de euro pentru implementarea proiectului „ELIADA - Succes la bacalaureat, acces la facultate”. Finanțarea este asigurată prin proiectul R.O.S.E., inițiat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Activitățile finanțate vor începe în septembrie a.c. și sunt împărțite în trei categorii: activități remediale și de sprijin pentru elevi, în vederea obținerii de rezultate foarte bune la examenul de bacalaureat (55% din valoarea grantului), activități extracurriculare – orientare profesională (25% din valoarea grantului) și dotări – table interactive, calculatoare, multifuncționale etc. (20 % din valoarea grantului).

„Noi am elaborat proiectul în vara anului 2017, în echipă și cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Covasna. Implementarea va avea loc începând cu 1 septembrie 2018. (...) Nu este ușor să concepi un proiect foarte bun: sunt mulți pași de parcurs, reveniri și corecturi, creare de documente viabile, găsirea de oferte pentru diverse componente, calcule, corespondența cu facilitatorii etc. Fără muncă susținută, dar mai ales, în echipă, nu este posibilă conceperea și implementarea proiectelor. Cel mai probabil, tocmai din cauza nenumăratelor documente, a muncii interminabile și epuizabile nu sunt accesate fondurile europene existente. Ca director, am mare noroc cu colegii mei, care, ori de câte ori sunt solicitați, răspund afirmativ și sprijină demersurile întreprinse. Astfel, încerc să valorific ideile și experiența lor”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, directoarea Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, Maria Bularca.

Liceul Teoretic din Întorsura Buzăului nu este singurul din județul Covasna declarat eligibil, însă, din cele 15 acceptate, nu toate au elaborat propuneri.

„Nu este singurul proiect depus de școala noastră. Mai avem un proiect declarat eligibil, în valoare de 50.000 de euro, care va acoperi exclusiv latura de «dotări», dar legat de acesta vom reveni cu informații noi. În perioada aceasta, lucrăm la un alt proiect, de «Orientare profesională» pentru elevii noștri. Urmează să îl depunem în luna august”, ne-a mai spus directoarea Maria Bularca.

Proiectul R.O.S.E. este un proiect inițiat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice în anul 2014 și are ca principal obiectiv strategic asigurarea unei piețe a muncii incluzive și eficiente prin educație și formarea de competențe. Acesta face parte din Programul Național al MENCȘ „Sprijin la bacalaureat, acces la facultate” și contribuie la strategia privind reducerea părăsirii timpurii a școlii în învățământul primar și secundar și la creșterea participării la activități de învățare pe tot parcursul vieții.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.