EDUCATIE 27 februarie 2018

Program încărcat începând din martie pentru elevii de la CNMV

de Iulia Drăghici - Taraș | 975 vizualizări

Conducerea școlii a realizat programul de examene, simulări și înscrieri

Din martie până în iulie elevii și profesorii Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe au un program foarte aglomerat. Simulări, atestate, înscrieri, ședințe, Ziua Porților Deschise, Ultimul Clopoțel, dar mai ales examene – toate se regăsesc în programul activităţilor care se vor defăşura în cadrul CNMV în perioada următoare.

Activitățile încep în 5 și 6 martie cu simulările la Evaluarea Națională, la limba română și matematică, dar și cu Ziua Porților Deschise la clasele pregătitoare din 5 martie și continuă în 19 – 22 martie cu simulările de Bacalaureat, la limba română, matematică/istorie și proba la alegere.

De asemenea, în perioada 5 – 23 martie vor avea loc înscrierile la clasele pregătitoare.

Cu toate că luna aprilie este una de pauză, în special datorită sărbătorile pascale, școlarii reintră în examene în 2 și 3 mai pentru simulările la Evaluarea Națională, iar în 2 – 5 mai pentru cele de Bacalaureat.

În 7, 8 și 9 mai, elevii de clasa a II-a vor susține examenul de Evaluare Națională, la limba română, scris și citit și la matematică.

Câteva zile mai târziu, în 15 și 16 mai, vor intra în examene elevii de clasa a IV-a, care vor susține probele de Evaluare Națională la limba română și matematică.

În perioada 14 – 15 mai, elevii ceva mai mari, din clasele a XII-a, vor susține probele pentru obținerea atestatului la limba modernă și în 22 mai pentru cel la informatică.

Clasa a VI-a vine la rând pentru susținerea Evaluării Naționale, iar la CNMV acest examen este programat în 23 și 24 mai, la limbă și comunicare, respectiv matematică și științe ale naturii.

Tot în luna mai vor mai fi organizate proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasa a IX-a și ședințe de instruire la clasele a VIII-a.

Conform programului la nivel național, în perioada 11 – 13 iunie are loc Evaluarea Națională la clasele a VIII-a, iar apoi urmează Bacalaureatul pentru absolvenții de clasa a XII-a.

În cadrul CNMV, pe 18 iunie va avea loc testarea la limba engleză pentru înscriere in clasa a V- a intensiv engleză.

Până să vină vacanța mare, în perioada 29 iunie – 4 iulie 2018 se va derula admiterea la liceu.

„Perioada următoare, începând cu luna martie este o perioadă extrem de aglomerată. (...) Eu le doresc elevilor, ca la final, după ce se termină examenele și au rezultatele, să fie mulțumiți că au făcut cât au putut ei de bine. Poate nu toată lumea trebuie și va lua 10 sau 9, dar fiecare trebuie să fie împăcat cu el însuși că a făcut tot ceea ce i-a stat în putere să treacă examenele”, a transmis directoarea Colegiului Național „Mihai Viteazul”, Luminița Costea.

Ultimul Clopoțel pentru elevii claselor a XII-a este programat pentru data de 19 mai, iar Ultimul Clopoțel la clasa a VIII-a va avea loc în 8 iunie.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.