EDUCATIE 4 august 2022

Program de stagiatură la Consiliul Județean; șase studenți au depus anul acesta cereri

de Iulia Drăghici - Taraș | 1096 vizualizări

Consiliul Județean Covasna derulează un program de stagiatură, neplătit, la care pot lua parte studenții interesați să încerce, timp de două-trei săptămâni, munca în administrația publică. 

Deși timp de o perioadă, din cauza pandemiei, programul a fost sistat, în 2022 s-a reluat, iar în această vară șase studenți de la UBB Cluj și Universitatea Sapientia au depus cerere de înscriere. 

Programul nostru de stagiatură este derulat continuu și le este adresat studenților. De obicei, studenții vin la noi pentru 2-3 săptămâni, majoritatea de la facultățile de comunicare, administrație publică, economie și drept, dar am avut și studenți care studiază urbanism, turism și resurse umane. 

Pentru a aplica la această stagiatură, este nevoie de o cerere formulată către Consiliul Județean, depusă la registratura instituției. 

În această vară, cel puțin până acum, 6 studenți de la UBB Cluj și Universitatea Sapientia au depus cerere. Pe parcursul celor 2-3 săptămâni, cât durează stagiul de practică, stagiarii au posibilitatea de a veni în contact cu munca în administrația publică, de a dobândi cât mai multe informații privind activitatea noastră și modul de funcționare a Consiliului Județean, începând de la organizarea activității în cadrul birourilor, fluxul de documente, managementul proiectelor, pregătirea documentelor oficiale, până la organizarea de evenimente – tot ceea ce înseamnă activitate în cadrul Consiliului Județean”, au transmis, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, reprezentanții instituției. 

Anual, la acest program participă în general între șase și opt studenți, pentru că facultățile cer îndeplinirea unor stagii de practică. De subliniat este că această stagiatură nu este plătită. 

Cei care vor să se înscrie pot solicita informații la numărul de telefon 0733.009.002. 

Și Primăria Sfântu Gheorghe derulează un program de internship adresat studenților. Aici 15 tineri s-au înscris și aproape jumătate dintre ei se află în practică din 18 iulie până în 12 august, iar restul vor începe în 13 august și vor încheia în 9 septembrie.

Sursa foto: https://www.cjcv.ro/

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.