EDUCATIE 3 octombrie 2018

Practică la fabrica de pantaloni pentru 45 de elevi din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1656 vizualizări

Liceul Tehnologic Puskás Tivadar a încheiat un parteneriat cu RGT România

Elevii din clasele a IX-a și a X-a de la profilul de confecționeri produse textile din cadrul Liceului Tehnologic Puskás Tivadar vor face practică într-o fabrică adevărată. Acest fapt se datorează programului de învățământ dual, prin care unitatea de învățământ și Ready Garment Technology (RGT) România au încheiat un parteneriat.

Scopul programului constă în formarea tinerilor în domeniul industriei textile într-un mediu profesionist, transmit coordonatorii activităților.

Pe lângă posibilitatea de a lua parte la pregătire într-un mediu dinamic, cei 45 de tineri vor primi și burse lunare, în valoare totală de 400 de lei. Jumătate din sumă este asigurată de unitatea de învățământ și cealaltă jumătate de fabrica unde se face practică.

„Învățământul dual este preluat din Germania. Firma poate să pregătească specialiști pentru fabrica și domeniul ei. Copiii se obișnuiesc cu locul de muncă și după ce termină școala pot să înceapă direct munca, deci nu mai trebuie să facă pregătire. (...) Copiii se obișnuiesc să fie ordonați, să știe că trebuie să respecte un program. Firma câștigă pentru că în același timp poate să facă o selecție pentru că fiecare copil are alte aptitudini”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna,  directorul Liceului Tehnologic Puskás Tivadar, Demeter Dávid.

Potrivit managerului de resurse umane al RGT Romania, Adrian Pârvu, proiectul se derulează pe o durată de trei ani, iar elevii absolvenți au certitudinea unui loc de muncă la finalizarea studiilor.

Programul a debutat oficial marți, 2 octombrie, când o parte din elevi și părinții acestora au vizitat și fabrica și au semnat contractele de colaborare.

Liceul Tehnologic Puskás Tivadar din Sfântu Gheorghe a început activitățile în învățământul dual în urmă cu doi ani.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.