EDUCATIE 9 august 2022

Planurile pentru reconstruirea taberei „Csipkés” din Zăbala intră în linie dreaptă

de Iulia Drăghici - Taraș | 736 vizualizări

O nouă decizie care vizează tabăra „Csipkés” din Zăbala a fost adoptată luni, 8 august, de consilierii județeni. Aceștia au aprobat oficial darea în administrarea Școlii Populare de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe a unui imobil și teren aflat în proprietatea publică a județului Covasna, situat în comuna Zăbala. 

Mai concret, Consiliul Județean Covasna a fost de acord cu „darea în administrarea Școlii Populare de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe a unui imobil - teren - aflat în proprietatea publică a județului Covasna și în administrarea Consiliului Județean Covasna, situat în comuna Zăbala, județul Covasna, identificat prin Cartea Funciară nr. 29415 Zăbala, nr. cadastral 29415, în suprafață de 3200 mp și cu valoare de inventar de 133.707,09 lei, care va avea destinația de teren aferent Centrului de Agrement Zăbala, prin încheierea unui act adițional la Contractul de administrare nr. 221/26.02.2014 încheiat între Județul Covasna prin Consiliul Județean Covasna și Școala Populară de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe”, se arată în documentele oficiale. 

„Este vorba despre porțiunea pe care am cumpărat-o de la Biserica Reformată, într-o suprafață de 3.300 de metri pătrați. Între timp am încheiat contract, am intabulat pe numele județului, în administrarea Consiliului Județean Covasna, și acum vrem să o dăm în administrarea Școlii Populare de Artă, ca să facă un proiect de reconstruire a taberei respective. Așa cum am discutat și cu domnul director Gáj Nándor, vrem să arate cel puțin la fel de bine și să funcționeze la fel de frumos ca tabăra de la Comandău”, a spus președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, în cadrul ședinței de luni. 

Acest pas este o continuare a demersurilor care vizează Centrul de Agrement „Csipkés” din Zăbala. Anul trecut, în noiembrie, consilierii județeni au fost de acord să înceapă procedurile birocratice pentru cumpărarea terenurilor pe care este construită tabăra. În martie a.c., Consiliul Județean (CJ) Covasna a anunțat că a fost decis prețul și că urmează achiziționarea a 3.200 de metri pătrați. Potrivit raportului întocmit de un evaluator autorizat, valoarea terenului a fost de 178.959 lei, fără TVA.

Consiliul Județean Covasna a preluat tabăra din Zăbala în 2011. 

Trecerea taberei din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului - Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret - Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Covasna în domeniul public al judeţului Covasna şi în administrarea Consiliului Judeţean Covasna a fost decisă prin Hotărârea Guvernului nr. 1198/2011. Același document a vizat și alte imobile, aparținătoare Centrelor de Agrement Crasna, Comandău și Ozunca-Băi. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.