EDUCATIE 17 iunie 2021

Peste 87% dintre elevii de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională

de Iulia Drăghici - Taraș | 977 vizualizări

Peste 87% dintre elevii covăsneni absolvenți de gimnaziu s-au înscris la Evaluarea Națională, informează Inspectoratul Școlar Județean Covasna. 

În urma finalizării înscrierii absolvenților de clasa a VIII-a pentru susținerea examenului de evaluare națională, sesiunea iunie 2021, în județul Covasna s-au înscris, dintr-un total de 1794 elevi existenți la începutul anului școlar, 1567 elevi din cele 60 de unități cu clase a VIII-a din județ, reprezentând 87.18 procent de înscriere. 3 candidați provin din seriile anterioare.

Pe secții de predare, situația înscrierilor este următoarea: la secția română s-au înscris 383 de elevi, în timp ce de la secția maghiară 1184 elevi.

Examenul de evaluare națională va începe în data de 22 iunie 2021, în 48 de centre de examen, cu susținerea probei scrise la Limba și literatura română.

Elevii vor fi prezenți în sălile de examen în intervalul 8:00 – 8:30, având asupra lor carte de identitate sau certificat de naștere.

Durata fiecărei probe de examen este de 2 ore”, arată IȘJ. 

În ceea ce privește bacalaureatul, aproape 82% dintre elevii din promoția curentă, din clasele a XII-a și a XIII-a, s-au înscris pentru a susține examenul în sesiunea iunie – iulie 2021.

Sursa foto: iam_os-unsplash

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.