EDUCATIE 24 mai 2019

Peste 70 de premii, obținute la Olimpiadele Naționale de elevii covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 1245 vizualizări

Numărul premianților este în creștere, informează IȘJ Covasna

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a făcut bilanțul rezultatelor obținute de elevii covăsneni la Olimpiadele Naționale desfășurate anul acesta. Cifrele arată că 75 de elevi s-au descurcat foarte bine la testările la care participă cei mai bine pregătiți copii și tineri din toată țara.

Dintre aceștia, cinci au obținut chiar premii I.

Eleva din clasa a VII-a de la Colegiul Naţional „Székely Mikó”, Miklós Janka se găsește printre aceștia. Ea a reușit să obțină cel mai bun punctaj la Olimpiada de matematică pentru școlile/secțiile cu predare în  limba maghiară (clasele V-XII), desfășurată în 28 februarie - 3 martie 2019, la Satu Mare. Eleva a fost pregătită de profesoara Gödri Judith.

Tot la Olimpiada de matematică pentru școlile/secțiile cu predare în  limba maghiară (clasele V-XII) a obținut premiul I și Miklós Csenge, din clasa a XI-a a aceleiași școli, sub pregătirea profesorului Ugron Szabolcs.

Participarea la Olimpiada de limba și literatura maghiară „Mikes Kelemen” din 24-27 aprilie de la Oradea le-a adus câte un premiu 1 și elevelor Nánia Hanna din clasa a IX-a de la Liceul Teoretic „Nagy Mózes”, pregătită de prof. Nagy-Babos Tamás, Kovács Petra din clasa a X-a a Colegiul Național „Székely Mikó”, pregătită de prof. Tókos Ibolya și Kádár Fruzsina din clasa a XII-a a Colegiul Național „Székely Mikó”, pregătită de prof. Kedves Laura.

Elevii covăsneni au avut de asemenea și multe premii speciale, II sau III și mențiuni. Potrivit IȘJ, numărul premianților este în creștere în ultimii ani școlari.

„Inspectoratul Școlar Județean Covasna își manifestă, pe această cale aprecierea atât pentru elevii premiați, cât și pentru cadrele didactice care i-au pregătit pentru munca depusă și rezultatele de excepție obținute. Considerăm că este important ca profesorii să acorde atenție deosebită încurajării elevilor în general și a celor capabili de performanță în special în vederea participării la concursuri și olimpiade școlare, pentru că astfel se poate stimula spiritul competițional și se poate lărgi universul de cunoaștere a elevilor, ceea ce conduce la o dezvoltare individuală pozitivă”, informează biroul de presă al IȘJ.

Instituția își manifestă de asemenea, potrivit aceleiași surse, speranța ca anii viitori numărul elevilor care vor participa la olimpiade va crește, iar în același timp ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor.

Felicitări tuturor olimpicilor!

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.