EDUCATIE 15 decembrie 2022

Peste 500 de elevi din județ și 200 de profesori, premiați pentru performanță

de David Leonard Bularca | 1180 vizualizări

Valoarea totală a premiilor este de 110 mii de lei

Consiliul Județean (CJ) Covasna premiază în această perioadă peste 500 de elevi și 200 de profesori care au reușit să obțină la olimpiadele și concursurile școlare organizate la nivel județean rezultate bune la învățătură. Elevii care au luat locul I primesc 140 de lei, cei care au obținut locul II 110 lei, iar cei care și-au adjudecat locul III sunt premiați cu 80 de lei. Săptămâna aceasta, au fost organizate la Baraolt, Întorsura Buzăului, Covasna, Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc festivități în care cadrele didactice și elevii au primit premiile.

Președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, susține că cei care depun efort și obțin rezultate trebuie încurajați.

„Având în vedere faptul că, în România, calitatea învățământului a scăzut tot mai mult în ultimii treizeci de ani, profitând de oportunitățile oferite de legislație, Consiliul Județean Covasna a decis să creeze în județ o atmosferă prietenoasă față de elevi, în limitele resurselor financiare disponibile. Educația are un rol esențial în crearea condițiilor pentru dezvoltarea individuală și comunitară (...). Ziua de azi reprezintă o zi specială, deoarece am inițiat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, recompensarea premianților olimpiadelor și concursurilor școlare județene și a cadrelor didactice pregătitoare, pentru munca depusă și performanțele remarcabile. Avem convingerea că trebuie încurajați cei care vor să învețe și obțin rezultate. Credem că, în județul Covasna, timpul, banii și energia investite în studii vor aduce multiple beneficii și servesc intereselor întregii noastre comunități”, a declarat Tamás Sándor, conform unui comunicat de presă transmis redacției noastre de către reprezentanții CJ Covasna. 

La Întorsura Buzăului au fost premiați aproape 100 de elevi și profesori

Într-un eveniment care a avut loc marți, 13 decembrie, în sala de festivități a Liceului Teoretic „Mircea Eliade” (LTME), unde au fost prezenți profesori și elevi ai tuturor școlilor din zona Buzaielor (Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”; Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”; Școala Gimnazială „Andrei Șaguna”, Barcani; Școala Gimnazială „Nicolae Russu”, din Sita Buzăului), au fost premiați aproape 100 de elevi și profesori.

La eveniment au participat președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, inspectorul școlar general Kiss Imre și primarul de la Întorsura Buzăului, Raul Urdă. 

„De săptămâna trecută, de când am primit propunerea să găzduim festivitatea de premiere a elevilor, am anunțat clasele, respectiv profesorii merituoși. Au fost entuziasmați. Elevii au venit pentru a-și lua premiile. E clar că remunerarea îi motivează pe copii. Sala de festivități a fost plină. Au fost niște luări de cuvânt la început, ce înseamnă a fi olimpic și cine a avut inițiativa și care sunt demersurile următoare ale Consiliului Județean, apoi elevii și profesorii au fost nominalizați fiecare în parte și au primit plicul cu bănuții”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, directoarea de la LTME, Maria Bularca.

„Am vrut să îmi depășesc limitele și să îmi petrec timpul făcând ceea ce-mi place”

Tinerii au primit cu bucurie premiile obținute și spun că, prin acest gest, se simt și mai motivați. 

„A fost un premiu care m-a bucurat și m-a motivat foarte mult, atât pe mine cât și pe colegii mei mai mici! E foarte plăcut să vezi că ești apreciat pentru toată munca depusă. Chiar am fost întrebat de colegii mai mici «Cum ai reușit?». De asemenea, mi-au spus că vor începe și ei să facă antrenamente pentru a ajunge la rezultatele mele”, ne-a spus Robert Budilean, fost elev la LTME, pentru că între timp a finalizat studiile liceale. 

O elevă din clasa XI-a, Adriana Gabriela Banciu, susține că olimpiadele și concursurile sunt o metodă de a învăța și mai multe lucruri noi. 

„Consider că stimulul financiar primit din partea Consiliului Județean este o scânteie care să producă motivația elevilor de a participa la cât mai multe concursuri si olimpiade. Eu am ales să particip la competițiile sportive deoarece am vrut să îmi depășesc limitele și să îmi petrec timpul făcând ceea ce-mi place. Astfel că olimpiadele și concursurile organizate de Ministerul Educației sunt o modalitate de a învăța, de a progresa și totodată de a obține resurse financiare care să conducă la îndeplinirea anumitor dorințe”, ne-a spus Adriana Gabriela Banciu. 

Profesoara de limba și literatura română Otilia Buzea, din Sita Buzăului, spune că vede în rândul copiilor dorința de a munci. 

„Sunt extraordinar de mulțumită – n-ai cum să nu fii mulțumită când ajungi la aceste rezultate – și sunt mulțumită de copiii dornici de a participa, pentru că există dorința de a participa și, dincolo de participare, există dorința de a munci, pentru că fără muncă nu se ajunge în niciun caz aici”, a spus Otilia Buzea, conform comunicatului de presă menționat anterior. 

Așadar, premiile pentru participarea la olimpiadele de nivel județean sunt destinate unui număr de 510 elevi (333 de elevi participanți la olimpiade școlare și 177 de elevi/echipe la competiții sportive județene) și 223 de profesori pregătitori, din 41 de școli din județ. Stimulentele financiare acordate de CJ drept recompensă se ridică la 110 mii de lei, conform autorităților. 

Sursa foto: comunicat de presă

***Votează Superlativele OCV 2022 AICI! Votul tău ne ajută să aflăm care sunt evenimentele și personalitățile locale care au marcat ultimul an și să le premiem în consecință.
Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.