EDUCATIE 17 iulie 2020

Peste 50 de posturi titularizabile, scoase la concurs în școlile covăsnene

de Iulia Drăghici - Taraș | 2008 vizualizări

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna informează că situația posturilor din învățământul covăsnean publicate pentru concurs este următoarea: 51 de posturi titularizabile, 205 posturi didactice complete și 1.385 fracțiuni de posturi. Concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, sesiunea 2020 este programat să se desfășoare în 29 iulie. 

Cele mai multe posturi titularizabile (10) sunt ca învățător/institutor pentru învățământul primar/profesor pentru învățământul primar (în limba romană), dar este nevoie și de educatoare/institutor pentru învățământul preșcolar/profesor pentru învățământul preșcolar (în limba română) (5), profesori de muzică instrumentală (5), profesori de educație fizică și sport (3), profesori – educatori (3), educatori/institutori pentru învățământul preșcolar/profesor pentru învățământul preșcolar (în limba maghiară) (2), educatoare/educator, institutor pentru învățământul special preșcolar, profesor pentru învățământul special preșcolar (2), limba engleză (2), profesori psihopedagogie specială pentru o catedra de educație specială (2). 

Câte un post titularizabil este valabil și pentru următoarele discipline: învățător/institutor pentru învățământul primar/profesor pentru învățământul primar (în limba maghiară), limba franceză, matematică, limba maghiară-maternă, pregătire - instruire practică (electronică și automatizări / electronică și automatizări), pregătire - instruire practică (mecanică), arta vocală – canto, biologie, chimie,  fizică, educație fizică și sport – în învățământul special, educație fizică și sport: pregătire sportivă de specialitate – tenis de masă, informatică, religie ortodoxă, pictură, studiu desen, corepetiție. 

În perioada 9-16 iulie 2020, candidații la concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar și-au depus dosarele de înscriere la inspectoratele școlare (sau le-au transmis și electronic).

Proba scrisă din cadrul acestui concurs (titularizare) va avea loc în data de 29 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare. 

Primele rezultate vor fi afișate pe 4 august. 

Contestațiile vor fi depuse în perioada 4-5 august, iar în data de 11 august vor fi afișate rezultatele finale.

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 la proba scrisă. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.