EDUCATIE 8 iulie 2024

Peste 50 de participați la Școala de Vară „Icoana din sufletul copilului”, din Ciumernic

de Iulia Drăghici - Taraș | 1246 vizualizări

O nouă ediție a proiectului educațional „Scoală de vară - Icoana din sufletul copilului” a avut loc în perioada 1 - 5 iulie, în comuna Sita Buzăului. De această dată, la eveniment au participat elevi din 7 școli din 5 județe. 

Demersul, ajuns la ediția a VII-a, a fost organizat, în premieră, la nivel regional, în două faze. La cea indirectă, au luat parte 12 școli din 8 județe. La faza directă, cu participare fizică în satul Ciumernic din Sita Buzăului, au fost prezenți 51 de participanți din 7 școli, respectiv 5 județe. 

„Sperăm ca această experiență să creeze nu doar parteneriate între școli, ci ne dorim să realizăm punți de legătură între suflete”, ne-au spus coordonatoarele proiectului, profesoarele Alemanuţa-Sorina Lihor și Anca-Veronica Preda. 

Principala activitatea a fost pictura pe sticlă a icoanelor, unde pictorul Marian Popica i-a învățat pe copii secretele acestei îndeletniciri. 

Elevii au mai avut parte și de jocuri de tabără, de cunoaștere și de socializare. 

Totodată, au fost în vizită la Ionuț Zărnescu, unde au văzut, pas cu pas cum se toarnă clopoței.

De asemenea, unul dintre cei mai mari susținători ai proiectului a fost preotul de la Parohia ortodoxă Ciumernic, Claudiu Lihor, care „nu este doar un slujitor al Bisericii, ci și un pilon al comunității din Ciumernic. Bunătatea și compasiunea sa se revarsă asupra tuturor celor din jur, oferind sprijin necondiționat celor aflați în nevoie și făcând ca toți să se simtă bine primiți. Devotamentul său pastoral este de admirat, iar iubirea sa pentru aproapele este un exemplu demn de urmat”, ne-au mai transmis coordonatorii activităților. 

Proiectul a însemnat și vizite la Mănăstirile Valea Mare și Schimbarea la față, de la Sita Buzăului, la Cascada Urlătoarea și Rezervația de Zimbri din Vama Buzăului. 

„Icoana din sufletul copilului” a avut parte de susținerea Primăriei Sita Buzăului și Consiliului Local, prin edilul Nicolae Stoica, dar și de finanțarea Consiliului Județean Covasna, prin Asociația pentru Mediu și Comunitate. 

​​Şcoala de vară s-a încheiat vineri, 5 iulie, cu vernisajul expoziției de icoane, la care au luat parte copii, părinţi, bunici, invitați, voluntari, profesori, sponsori şi localnici din Ciumernic.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.