EDUCATIE 7 iulie 2021

Peste 430 de contestații la Bac 2021

de Iulia Drăghici - Taraș | 1335 vizualizări

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna informează că au fost depuse 434 de contestații după afișarea rezultatelor inițiale la Bacalaureat 2021, sesiunea iunie – iulie. Cele mai multe au fost la Limba Română, 225. 

Au fost alte 103 contestații depuse la Proba c) (Matematică – Istorie), 68 pentru proba la alegere și alte 38 pentru Limba Maghiară. 

Față de anul trecut, se înregistrează mai puține contestații. Atunci au fost 556, dar cele mai multe tot la Limba Română au fost. 

Luni s-au afișat rezultatele inițiale după examenul de bacalaureat. În județul Covasna, rata de promovabilitate a fost de 61,72%, cu 0,83% mai mare decât cea înregistrată în sesiunea similară din anul precedent. 

Cea mai mare medie din județul Covasna este 9,96 și a fost obținută de un absolvent al Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe. 

La nivel național, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut. 

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

La Evaluarea Națională, în județul Covasna au fost depuse 124 de contestații la cele 3 discipline de examen astfel: 57 la limba și literatura română, 15 la limba și literatura maghiară maternă, respectiv 52 la matematică.  În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 73.78% (1086 de candidați), identică cu cea de la rezultatele dinainte de contestații.

Sursa foto: playtech.ro

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.