EDUCATIE 1 septembrie 2022

Peste 33%, promovabilitatea la sesiunea de toamnă a bacalaureatului în județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 915 vizualizări

Dintre cei 229 de candidați din județul Covasna, care au participat la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, 33,11% au promovat, potrivit rezultatelor inițiale. Procentul este mai mare decât media națională, care a fost 32,5%. În plus, se observă și o creștere substanțială, de 8,03%, față de aceeași perioadă a anului școlar trecut, când promovabilitatea a fost 25,08%. 

La filiera teoretică, promovabilitatea a fost de 33,70%, la cea tehnologică de 29,51%, iar la vocațională, 37,65%. 

Statistica mai arată și că din promoția curentă au participat la examen 196 de candidați, iar 33,16% dintre aceștia au promovat, în vreme ce restul de 103 candidați, din promoția anterioară, au avut rată de succes de 33,01%. 

Cele mai mari note au fost între 8,00 și 8,99, trei la număr. 

Sesiunea din toamnă este mereu cu rezultate mai modeste, față de sesiunea de vară, pentru că se înscriu cei care deja au avut un eșec anume, la una sau mai multe discipline. Se înscriu și cei care au fost corigenți, și acum, după examenele de corigență, au voie să participe. Este deja un indicator după care putem să ne ghidăm că rezultatele vor fi modeste. În plus, la sesiunea de toamnă se mai înscriu și tineri care cândva au participat la un examen de bacalaureat și acum s-au trezit că au nevoie de diplomă și atunci vin. Județul Covasna mereu se situează undeva în prima jumătate sau chiar în prima treime, dacă ne raportăm la datele obținute la nivel de țară”, a declarat miercuri, după afișarea rezultatelor, inspectorul școlar general Kiss Imre. 

În sesiunea august-septembrie 2022 a bacalaureatului au fost înscrise 340 de persoane, însă 41 au fost absente. 

Examenul a avut loc în perioada 16-31 august a.c. 

Rezultatele finale vor fi publicate pe 3 septembrie, după soluționarea contestațiilor. 

La nivel național, rata de promovare a bacalaureatului din sesiunea august-septembrie 2022 (înainte de contestații), 32,5%, a atins cel mai ridicat nivel din 2009 până în prezent, informează Ministerul Educației. 

Rata de promovabilitate din prima sesiune a bacalaureatului 2022, după rezolvarea contestațiilor, a fost de 72,55% în județul Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.