EDUCATIE 25 mai 2018

Peste 240 de preșcolari, într-un festival județean la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 861 vizualizări

„Suntem mândri românași” s-a desfășurat miercuri la Brădet

Sărbătorim un moment istoric care cuprinde întreaga existență a poporului român. Istoria oferă în mod normal condițiile necesare pentru a face apel la memorie, noi suntem însă pe punctul de a scurta orizonturile noastre ca o proiecție în viitor. În societatea actuală și cu atât mai mult în cea de mâine, succesul se bazează pe încrederea în sine, autonomie și ușurința de a crea relații. Adevărata măsură a stării unei națiuni este considerată aceea care urmărește cât de bine servește copiilor ei, asigurându-le starea de bine care le dă sensul de a fi iubiți, valorizați și cu adevărat incluși în familia și societatea în care s-au născut dar totodată avem obligația să ducem mai departe năzuințele acestui neam, de a ne menține aceste valori, care ne definesc de mii de ani. Centenarul este ca un proiect pentru țară, prin care tânăra generație poate să înțeleagă mesajul și sacrificiul generației Marii Uniri.

Miercuri, 23 mai 2018, peste  240 de copii preșcolari din zona Buzaielor, au participat la Festivalul Județean „SUNTEM MÂNDRI ROMÂNAȘI” dedicat Centenarului Marii Uniri ce a avut loc la Căminul Cultural Brădet. Evenimentul a fost organizat de educatoarele de la Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel‟ din Întorsura Buzăului sub coordonarea inspectorului pentru educație timpurie și alternative educaționale Florica Nica și în parteneriat cu Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu, reprezentată de director Adela Stroie, Primăria Orașului Întorsura Buzăului, reprezentată de domnul primar Leca Băncilă și domnul viceprimar Ștefan Platon și Asociația Pedagogilor Români, reprezentată de Loredana Muntean.

Copiii, îmbrăcați în straie populare și purtând în suflete dragostea de țară, au realizat momente artistice minunate inspirate din folclorul românesc, ce  ne-au încântat privirea și auzul. Juriul format din doamna inspector Florica Nica, doamnă Loredana Muntean președinte al Asociației Pedagogilor Români, doamna director Adela Stroie, domnul primar Leca Băncilă, domnul viceprimar Ștefan Platon, doamna educatoare Ioana Florea, și doamna educatoare Neluța Baniță au înmânat premii tuturor copiilor care au participat la acest festival.

Vrem să mulțumim pe această cale tuturor partenerilor implicați, dar nu în ultimul rând conducerii Inspectoratului Școlar Județean Covasna pentru sprijinul acordat în organizarea acestui festival.  

„Să nu-i educăm pe copiii noștri pentru lumea de azi, această lume nu va mai exista când ei vor fi mari și nimic nu ne permite să știm cum va fi lumea lor. Atunci să-i învățăm să se adapteze, să păstreze tradițiile poporului român să le transmită la rândul lor, generațiilor viitoare.”                

                                                                                                                      Prof. înv. preșcolar

                                                                                                                         Elena Claudia Luca

                                                                                                               GPP „Prichindel” Întorsura Buzăului

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.