EDUCATIE 20 decembrie 2021

Peste 23.000 de teste de salivă pentru elevii din județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 852 vizualizări

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a informat vineri că a primit la sfârșitul săptămânii trecute încă 23.000 de teste de salivă, care urmează să fie distribuite în școli. 

Astăzi, 17.12.2021, în jurul orei 10:30, la sediul IȘJ Covasna au fost primite 23.040 de teste de salivă de Tip 3 (diferit de celelalte teste primite anterior). Aceste teste vor fi distribuite unităților de învățământ din municipiul Sfântu Gheorghe și zonei aferente acestuia, respectiv celor din municipiul Tg. Secuiesc și zonei aferente acestuia. Aceste unități au făcut o singură testare în săptămâna 13-17 dec. Testarea din săptămâna 20 – 23 decembrie se va face marți, de aceea testele luni vor fi distribuite elevilor.

Unitățile de învățământ din Baraolt și zonă, respectiv din Întorsura Buzăului și zonă au primit cele două  teste pentru săptămâna în curs și au făcut două testări.

IȘJ Covasna așteaptă ca luni, 20 decembrie, să mai primească teste care vor fi distribuite unităților din Baraolt și zonă, respectiv Întorsura Buzăului și zonă.

Două teste de salivă declarate pozitive de către părinți în această săptămână au fost confirmate negative după testarea cu RT-PCR”, se arată în comunicatul de presă transmis de IȘJ Covasna. 

Prima tranșă de teste rapide antigen, pe bază de salivă, 81.000 de bucăți, a ajuns la finele lunii noiembrie la IȘJ Covasna, cu ajutorul ISU Covasna, iar de acolo au mers mai departe la fiecare unitate de învățământ și apoi la familiile elevilor. Asta pentru că la nivelul județului Covasna, aproape toate școlile au decis (cu excepția Ș.G. Gödri Ferenc si Ș.G. Ady Endre) ca testarea copiilor/elevilor să fie efectuată la domiciliul acestora, sub supravegherea părinților/tutorilor legali. 

În județul Covasna, pentru testarea săptămânală sunt necesare aproximativ 35.000 de teste.

Testare se face de două ori pe săptămână, luni şi joi sau marți şi vineri, în funcţie de disponibilitatea testelor, spunea săptămâna trecută ministrul Educației, când a doua tranșă de teste a întârziat să fie distribuită. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.