EDUCATIE 4 iunie 2018

Peste 20 de lideri internaționali de tineret se reunesc la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 839 vizualizări

Cursul de formare „Explore the rural, join the adventure” se desfășoară până în 10 iunie

Asociația Grup Educațional pentru Susținerea Tineretului organizează, în perioada 3 – 10 iunie, la Întorsura Buzăului, activitățile proiectului „Explore the Rural, Join the Adventure”. La cursul de formare internațional participă 22 de lucrători de tineret, coordonatori și lideri din 10 țări europene, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Polonia, România, Slovacia, Spania, Turcia.

„Scopul principal al proiectului este acela de a crește competențele lucrătorilor de tineret în dezvoltarea unor experiențe de învățare bazate pe resursele oferite de mediul înconjurător și pe principiile învățării experiențiale/ prin aventură. În felul acesta, lucrătorii de tineret participanți îi vor putea ghida pe tinerii implicați în proiectele lor viitoare să-și dezvolte diverse abilități și să-și îmbunătățească performanțele atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Proiectul este construit pe nevoia tinerilor de a se reconecta într-un mod profund cu natura și de a o redescoperi ca pe un loc de joacă și de învățare”, arată un comunicat de presă.

Cursul va cuprinde activități de cunoaștere și inter-cunoaștere, va ajuta la sublinierea importanței cooperării și a muncii în echipă, va provoca participanții să iasă din zona lor de confort și să descopere natura cu toate simțurile sau va permite participanților să exerseze diferite metode și instrumente utile în procesul de învățare în cadrul educației outdoor.

Proiectul beneficiază de finanțare din partea Comisiei Europene prin programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 1 – Proiecte de mobilitate – program administrat în România de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.