EDUCATIE 6 martie 2018

Peste 1.640 de elevi covăsneni au început simulările la evaluarea națională

de Iulia Drăghici - Taraș | 747 vizualizări

Prima probă, la limba și literatura română, a avut loc luni

Simularea națională a examenului de evaluare națională pentru elevii de clasa a VIII-a în anul școlar 2017-2018 a debutat luni, 5 martie, cu prima probă, cea la limba și literatură română.

La examen au participat 1.644 de elevi din cei 1.869 înscriși.

Elevii au avut de redactat un text în care să prezinte o întâmplare petrecută la grădina zoologică, să analizeze un text publicat în revista Terra Magazin din 2017, „Cartea Junglei explicată. Fiarele sălbatice”, să analizeze textul „Stejarul și trestia”, scris de Gheorghe Sion și să redacteze un text în care să motiveze apartenența acestuia la specia fabulă.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Covasna, „simularea la proba de limba și literatura română s-a desfășurat în toate centrele de examen stabilite în județ”, asta cu toate că profesori din peste 1.000 de şcoli din ţară au anunțat, prin intermediul sindicaliștilor, că nu vor participa la simularea examenului de evaluare naţională, în semn de protest pe fondul nemulțumirilor salariale.

Simularea la evaluarea națională se desfășoară în perioada 5 – 7 martie a.c., urmând ca în 16 martie să fie anunțate rezultatele testărilor. Marți, 6 martie, elevii vor susține proba la matematică, iar în 7 martie cea la limba și literatura maternă.

În județul Covasna 1.924 de elevi s-au înscris pentru a susține examenul de evaluare națională. Dintre aceștia, 1.875 de elevi sunt la zi, 550 pe secția română și restul de 1325 la cea maghiară. În ceea ce privește învățământul special, 17 elevi învață la secția maghiară și 8 la secția română.

Simulările, care durează două ore, încep în fiecare zi de examen la ora 9:00 și se desfășoară în condiții de examen, în săli supravegheate audio-video.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.