EDUCATIE 17 iunie 2022

Peste 1.550 de absolvenți covăsneni de gimnaziu au susținut joi proba la matematică

de David Leonard Bularca | 904 vizualizări

Joi a avut loc proba scrisă la matematică din cadrul Evaluării Naționale (EN). Din județul Covasna au fost prezenți 1.554 de candidați. Nu s-au înregistrat tentative de fraudă. Totodată, 61 de elevi nu s-au prezentat la examen (la fel ca și la proba de limba și literatura română), a transmis Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției. 

„Astăzi, 16 iunie, s-a desfășurat cea de-a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (Matematică) – sesiunea 2022. În județul Covasna, au fost prezenți 1554 de candidați (428 de la secția română, 1126 de la secția maghiară). 61 de candidați nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă / tentativă de fraudă. Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00. Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) va avea loc vineri, 17 iunie”, au transmis, joi, reprezentanții IȘJ Covasna. 

La nivel național, au fost înregistrate trei tentative de fraudă la a doua probă din cadrul EN, a anunțat joi ministrul Educației. Elevii prinși au primit nota 1 pentru lucrare și au fost nevoiți să părăsească sala de examen. 

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.