EDUCATIE 1 iulie 2020

Perspectivă în cariera de electrician

de Iulia Drăghici - Taraș | 1260 vizualizări

Din septembrie pornește o clasă de a IX-a cu 28 de locuri la Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe, dedicată tinerilor care vor să devină electricieni. Clasa va fi organizată sub cupola învățământului dual, cu partener Electrica SA. 

Cei care vin, vor primi 200 de lei din partea Guvernului, plus firma va acorda 400 de lei fiecărui elev, plus echipamente de protecție. (...) După ce termină liceul, Electrica e disponibilă să angajeze, cu salariu pornind de la 3.000 de lei net. Asta înseamnă că poate să ofere o carieră profesională acelor oameni care vor să învețe și să fie calificați”, a spus marți, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

În același context, s-a precizat și că angajarea tinerilor la finalizarea studiilor în cadrul companiei nu este obligatorie. 

Practica se va face în cadrul instituției noastre. Vrem să atragem tineretul către energetică. Sperăm ca în acest timp, când ei vor face practică la noi, vor executa lucrările de practică la noi, atunci să și îndrăgească această meserie și să vină la noi nesiliți de nimeni și ferm convinși că aici este ceea ce își doresc ei. (...) Trebuie pasiune, trebuie dăruire și în primul rând disciplină”, a spus șeful Societății de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud din județele Covasna și Harghita, Józsa Csaba.

Totodată, acesta a ținut să puncteze că un electrician bun trebuie să aibă în spate cam 10 ani de experiență, pentru că meseria nu este una tocmai ușoară. 

Sursa foto: Dmitry Kalinovsky/Shutterstock.com

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.