EDUCATIE 4 noiembrie 2010

Părinţi chemaţi la lecţii despre copii

de Monica Vrânceanu | 598 vizualizări

Părinții mai multor elevi de la Colegiul Național Mihai Viteazul (CNMV) Sfântu Gheorghe iau lecții de Educație parentală, în cadrul unui proiect bazat pe un program al Fundației Holt și UNICEF.

Programul de Educație parentală se desfășoară în mai multe instituții școlare din țară, iar la CNMV este pus în aplicare de profesoara Iuliana Voicu. Potrivit acesteia, proiectul include opt sesiuni de întâlniri cu părinți ai copiilor cu vârste de 13-14 ani, acestora fiindu-le înmânate fișe, chestionare și inclusiv un ghid al părinților, prin care aceștia învață cum să se apropie de copiii lor și cum să-i înțeleagă pe aceștia.

„Practic este un curs de formare pentru părinți, dar ideea nu este aceea de a-i învăța noi cum anume să se poarte cu copiii lor, căci fiecare copil are propria personalitate... ideea este ca părinții să-și pună acele întrebări care îi vor ajuta să-și înțeleagă și să-și apropie copiii, să-i descopere”, a declarat Iuliana Voicu.

Aceasta spune că la curs s-au înscris deja 24 de părinți și nu se mai acceptă alte înscrieri, mai ales că și așa numărul participanților este mare, în mod normal o grupă de lucru trebuind să fie formată din 12-15 părinți.

„Părinții au realizat că au multe de discutat între ei, acest schimb de idei și de experiențe putând fi foarte benefic. Este vorba despre părinți ai căror copii sunt la 13-14 ani, perioada de pubertate - adolescență, probabil cea mai problematică, în care apare deja un conflict între generații. Punem accent pe comunicare, astfel încât părinții învață să fie mai buni, să-și stăpânească accesele de furie şi frustrare, să privească oarecum şi din perspectiva copilului, realizând că şi acesta are propria gândire”, a mai explicat Iuliana Voicu, care spune că există o sută de metode prin care un părinte îşi poate stăpâni accesele de furie.

Potrivit Iulianei Voicu, părinţii vor învăţa foarte multe despre comunicare şi înţelegerea copiilor lor pe care să devină adolescenţi, aceste opt sesiuni, derulate săptămânal, urmând să vină în întâmpinarea unei alte perioade grele: adolescenţa.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.