EDUCATIE 17 august 2023

Oportunitate de neratat: stagiu de practică plătit la Bruxelles, la Comisia Europeană

de Iulia Drăghici - Taraș | 1520 vizualizări

Până în 31 august a.c. pot aplica la programul de stagii plătite al Comisiei Europene, numit Blue Book, toți absolvenții de facultate care vor să lucreze timp de 5 luni în una dintre cele mai importante instituții europene.

Eligibile să fie acceptate sunt persoanele care au o diplomă standard de învățământ superior de 3 ani (minimum nivelul CEC 6), care corespunde unui ciclu complet de licență sau echivalent.

„Numai dacă dețineți un certificat sau o confirmare oficială din partea universității dumneavoastră că dețineți o astfel de diplomă veți fi eligibil (ă) pentru a candida”, transmit reprezentanții Comisiei Europene.

Nu există limită de vârstă pentru cei care doresc să aplice la program. Salariul ar urma să fie aproximativ 1.350 de euro pe lună. Munca se va desfășura în unul din departamentele care țin de Administrativ sau Traduceri din cadrul Direcției Generale de Traduceri (DGT).

În ceea ce privește perioadele în care se va desfășura stagiul, este vorba fie de mai – iulie 2024, sau octombrie 2024 – februarie 2025.

Anamaria Băilă este o tânără căreia un astfel de stagiu i-a schimbat viața. Originară din Întorsura Buzăului, aceasta lucrează acum la una dintre cele mai importante instituții din Europa: Comisia Europeană.

Când începi să mergi pe cale, calea apare. Asta spunea Rumi, un poet pe care îl îndrăgesc foarte mult.

Și asta vreau să îi îndemn pe toți tinerii: să îndrăznească să meargă pe cale. Și orice cale duce spre alta. Și asta este frumusețea vieții!

Numele meu este Anamaria și, până în prezent, am străbătut multe căi. Cele mai frumoase au fost cele mai dificile deoarece ele m-au întărit și m-au călit. După studiile din Brașov, Franța și București, experiențele din Austria și Statele Unite, am decis, în 2017, să plec cu o bursă de stagiu la Bruxelles. Nu știam că îmi va schimba viața așa de mult. Nu știam că va fi o experiență formatoare care îmi va deschide atât de multe porți. Tot ce a trebuit să fac a fost să îndrăznesc.

Am început, așadar, un stagiu de practică (deși aveam deja experiență de muncă) la Bruxelles, unde am crescut atât de mult profesional, dar mai ales personal. Acest stagiu a dus la angajare și am simțit cum am prins aripi. Am cunoscut foarte mulți oameni din toate părțile lumii, orizonturile s-au lărgit, am călătorit mult și nu pot fi decât bucuroasă pentru acel pas din 2017.

În prezent lucrez la Comisia Europeană și vreau să încurajez toți tinerii să aplice la stagiile de practică. Explorați-vă potențialul! Fiți curajoși!”, este mesajul Anamariei.

Pe site-ul Comisiei Europene se arată și că la fiecare program de stagiatură se înscriu între 10.000 și 15.000 de candidați.

Mai multe informații despre criterii, dar și despre program pot fi obținute accesând link-ul: https://traineeships.ec.europa.eu/.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.