EDUCATIE 7 noiembrie 2012

Oaspeți străini la CNMV

de Székely Emőke | 316 vizualizări

În cadrul proiectului Comenius, profesori şi elevi din Portugalia, Turcia, Norvegia, Polonia și Austria sunt în aceste zile la Sfântu Gheorghe.

Profesori și elevi din Portugalia, Turcia, Norvegia, Polonia și Austria sunt în această săptămână la Sfântu Gheorghe. Vizita este de fapt cea de a treia etapă a unui proiect „Comenius”, pe care cei de la CNMV l-au câștigat anul trecut.

Până în prezent s-au derulat două etape din cadrul proiectului, prima a avut loc în Portugalia, iar cea de a doua în Turcia, etapa din România fiind cea de a treia „stație”. Marți dimineața oaspeții au fost întâmpinați de către conducerea școlii, după care a urmat o prezentare a sistemului de învățământ din România, urmată de discuții pe această temă. După masa au vizitat orașul Sfântu Gheorghe, urmând ca miercuri să meargă la Brașov și la Bran. Marți și joi au fost incluse în program activități legate de proiect, dar nici distracția nu a fost uitată, elevii și profesorii din țările amintite urmând să participe miercuri la Balul Bobocilor de la CNMV.

„Principalele obiective ale proiectului care se numește „Cyber Space – The Final Frontier” sunt legate de spaţiul virtual şi au în vedere studierea influenţelor acestuia asupra vieţii oamenilor, explorarea spaţiului cibernetic, construirea unui mediu prietenos pentru toţi utilizatorii acestui mediu, precum şi a unor mijloace de comunicare în viitor. Un aspect important al proiectului îl reprezintă şi evidenţierea diversităţii culturale şi istorice a statelor participante, precum şi a valorilor de cultură şi civilizaţie care dau coeziune Uniunii Europene” – a declarat Constanţa Balog, coordonatoarea proiectului.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.