EDUCATIE 29 ianuarie 2013

Nu sunt probleme cu clasa pregătitoare

de Monica Vrânceanu | 643 vizualizări

Nu sunt probleme cu clasa pregătitoareInspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna susţine menţinerea clasei pregătitoare la şcoală, arătând că judeţul Covasna a îndeplinit toate cerinţele necesare funcţionării acestor clase în unităţile şcolare şi nu se înscrie în rândul acelor judeţe care, din lipsă de spaţii, nu au găsit cele mai bune soluţii în acest sens.

Inspectorul general Keresztély Irma a declarat că ultimele vehiculări despre clasa pregătitoare nu pot fi luate în calcul până când nu va exista o metodologie care să stabilească în mod clar lucrurile.

„Cert este că această incertitudine a modului în care se va constitui şi va funcţiona clasa pregătitoare îşi pune amprenta asupra şcolilor şi a părinţilor care sunt interesaţi şi atinşi de această problematică. Eu credeam că acel efort de anul trecut, în care am făcut tot ceea ce era omenesc posibil, eforturile şcolilor şi ale primarilor de a pregăti sălile corespunzător, efortul IŞJ de a forma cadrele didactice – credeam că prin toate astea am reuşit să pornim onorabil la drum, mai ales că apoi am avut feedback-uri pozitive, copiii fiind mândri că sunt deja şcolari”, a declarat Keresztély, arătând că au existat cheltuieli considerabile pentru a pune la punct sistemul claselor pregătitoare din judeţ şi pentru a instrui personalul didactic.

Şefa IŞJ a mai ţinut să sublinieze că despre clasa pregătitoare se poate discuta acolo unde aceasta nu funcţionează însă în niciun caz nu e situaţia judeţului nostru.

În clasa I la 9 ani

În context, Keresztély Irma a arătat că din toamna acestui an, în clasa pregătitoare ar trebui să intre 2.695 de copii din judeţ cu vârste între 6 şi 7 ani, însă acest lucru depinde şi de părinţi. Astfel, se pare că numai în Sfântu Gheorghe avem 109 copii care au deja 7 ani şi sunt încă la grădiniţă, repetând probabil o grupă, pentru că părinţii nu au vrut să-i dea anul trecut la clasa pregătitoare. Aceşti copii nu vor intra însă direct în clasa I, ci vor trebui să treacă şi ei prin clasa pregătitoare, astfel că atunci când vor ajunge în clasa I vor avea 8 ani sau unii chiar 9.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.