EDUCATIE 29 octombrie 2018

Noi tabere pentru copii și tineri, în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1623 vizualizări

Prima dintre acestea ar urma să fie inaugurată în 2019

Pe lângă tabăra de tineret de la Comandău, care ar urma să fie inaugurată anul viitor, autoritățile județene anunță că au în plan să mai investească în reabilitarea altor două locații care să fie puse la dispoziția tinerilor și copiilor.

Anul viitor vom finaliza centrul de copii, de tineret și de sport la Comandău, care este în subordinea Școlii Populare de Arte și Meserii, unde putem asigura pentru 50 – 60 de persoane, timp de iarnă și vară atât masă, cât și cazare, la un nivel de 3 stele. Avem intenția de a mai lărgi această sferă. O să vedeți, lunile viitoare mai predăm două imobile acestei instituții, de a le reabilita și de a le transforma în loc de tabere pentru copii în județul nostru”, a declarat joi, 25 octombrie, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Celelalte două locații care vor fi reabilitate, care de asemenea vor intra în subordinea Școlii Populare de Arte și Meserii, sunt din sunt în zonele Turia, respectiv Hatod.

„Între localitatea Turia și Balvanyos, Consiliul Județean Covasna are un canton, într-o stare degradată și foarte nasoală, dar avem și un teren adiacent și vrem să reabilităm. Cred că putem să facem un program pentru, să zicem, o clasă de copii, 25 – 30 de copii. Tot așa, în Hatod, cum am trecut de cariera de piatră și mergem în sus, în curbă, este, în dreapta, o casă foarte frumoasă, de altfel ctitorită de fostul comite al județului Covasna. Vrem să reabilităm și acel complex, că sunt mai multe clădiri acolo și o să îl predăm pentru o tabără de copii. Și acolo avem o grădină frumoasă sau o curte mare”, a mai explicat președintele CJ Covasna.

Centrul de agrement pentru tineret din localitatea Comandău este construit printr-o investiție a Consiliului Judeţean (CJ) Covasna de 4,5 milioane de lei în locul fostei tabere şcolare din localitate. Tabăra va avea o capacitate de cazare de 50 de locuri și va putea fi folosită şi pentru cantonamente sportive. Aceasta va avea de asemenea și o sală de mese cu 90 de locuri, iar în curte va fi amenajat un teren de sport multifuncţional, cu gazon.

În judeţul Covasna mai există trei tabere pentru tineret, la Ozunca Băi, Crasna și Pădureni. Primele două însă sunt în stare avansată de degradare. Tabăra de la Pădureni este în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.