EDUCATIE 23 septembrie 2020

(Update) Noi școli covăsnene cu scenarii roșii

de Iulia Drăghici - Taraș | 4854 vizualizări

Sunt clase sau unități de învățământ din Sfântu Gheorghe, Ilieni și Turia

acestea care vor desfășura activități didactice după scenariul 3, adică roșu (exclusiv online). Asta după ce au fost depistate mai multe cazuri de COVID-19 în rândul elevilor sau al cadrelor didactice.

În urma adresei Direcției de Sănătate Publică Covasna și a avizării Consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Covasna vă informăm asupra faptului că se suspendă activitatea didactică, pe o perioadă de 14 zile, în clasa a IX-a A din cadrul Colegiului Național „Mihai Viteazul” Sf. Gheorghe (un elev depistat pozitiv), în ciclul gimnazial al Școlii Gimnaziale „László Lukács” Ilieni (2 elevi depistați pozitiv), în două grupe din cadrul Grădiniței „Gulliver”, Sf. Gheorghe (o îngrijitoare depistată pozitiv), în clasele a II-a B, a III-a din structura Școala Primară Nr. 3 Turia, respectiv în clasele a V-a B și a VIII-a din structura Școala Gimnazială „Karatna”, Turia (un cadru didactic depistat pozitiv). Prin urmare, întregul proces instructiv- educativ se va desfășura online, conform Scenariului 3”, arată o informare a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

Prima unitate de învățământ din județul Covasna care a trecut la scenariul roșu a fost Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe. În urma actualizării situației epidemiologice după prima săptămână de școală, de luni, 21 septembrie, alte șase unități de învățământ din județ au intrat în rândul celor care desfășoară activitatea didactică online. 

Este vorba despre Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe, Liceul Tehnologic „Kós Károly” din Sfântu Gheorghe, Școala Postliceală Sanitară din Sfântu Gheorghe, Grădinița cu Program Normal din Dalnic, Școala Gimnazială „Darkó Jenő” din Dalnic și Școala Specială din Olteni.

În rest, în 87 de unități școlare, activitatea didactică se derula după scenariul galben, adică alternativ – online sau față în față, respectiv 209 după scenariul verde.

La nivel național, datele prezentate de Ministerul Educației pentru 23 septembrie arată că 12.948 de unități de învățământ sunt în Scenariul 1 (S1 - verde), cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, iar 4.406 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2 - galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Totodată, 302 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3 - roșu), care înseamnă participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

De subliniat că în perioada 25 – 29 septembrie, activitatea școlară se va derula după Scenariul 3 în toate unitățile de învățământ în care sunt amenajate secții de votare. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.