EDUCATIE 22 martie 2018

Nici vorbă de suspendarea cursurilor la școlile din județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 1012 vizualizări

Deocamdată la nivelul județului Covasna nu se impune măsura suspendării cursurilor la nicio unitate școlară, a declarat miercuri inspectorul școlar general, Kiss Imre. 

„La nivelul județului Covasna deocamdată nu s-a luat o astfel de hotărâre. Nici măcar nu s-a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Deocamdată nu se discută de un fenomen ieșit din comun, extrem, pentru care ar trebui luate măsuri. Nu am primit nici semnale de la colegii din județ. Suntem în permanentă legătură și ei știu că dacă e orice problemă să mă anunțe, ca la rândul meu și eu să informez Prefectura și Ministerul. Știu că sunt deja câteva județe unde Comitetul pentru Situații de Urgență a luat hotărârea  suspendării cursurilor, dar deocamdată la noi nu se pune problema”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, inspectorul școlar general, Kiss Imre.

Subiectul a fost abordat în contextul în care, pentru a doua oară în acest an, la mai puțin de o lună distanță, Primăria Capitalei a anunțat că vineri, 23 martie, în București vor fi școli închise din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

De asemenea, Inspectoratele ŞcolareJudeţene din Ilfov, Olt şi Călăraşi au decis supendarea cursurilor în grădiniţe, şcoli şi licee, vineri, pe 23 martie din cauza codului portocaliu de ninsoare. Aceeaşi hotărâre a luat-o şi IŞJ Ialomiţa, care a exceptat de la suspendare grădiniţele cu program prelungit din județ.

Autoritățile din București, dar și din câteva județe au suspendat cursurile școlare și în perioada 26 februarie - 2 martie a.c.

Nici atunci, cu toate că s-a discutat posibilitatea, în județul Covasna nu s-a recurs la închiderea temporară a unităților școlare din cauza ninsorilor și a temperaturilor scăzute, de altfel obișnuite pentru această zonă.  

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.