EDUCATIE 28 aprilie 2011

Micii artişti din Sfântu-Gheorghe ajung la LicArt

de Monica Vrânceanu | 521 vizualizări

Municipiul Sfântu-Gheorghe este reprezentat şi în acest an în cadrul celei mai importante competiţii pentru liceeni din ţară - Festivalul Naţional de Artă LicArt.

Trupa de Teatru Ecou a Colegiului Naţional Mihai Viteazul este nominalizată la secţiunea Teatru a concursului, cu spectacolul  “Jacques sau Supunerea” de Eugen Ionescu, în regia Fatmei Mohamed. În cadrul acestei secţiuni, Trupa Ecou concurează cu piesele produse de alte două trupe de teatru, ambele din Botoşani.

La secţiunea Poezie a Festivalului, o regăsim ca nominalizată pentru Marele premiu pe Alexandra Onofrei, tânăra poetă din Sfântu Gheorghe care anul trecut a câştigat Concursul Național de Poezie George Țărnea de la Râmnicu Vâlcea. Două dintre poeziile Alexandrei Onofrei, “Scurtă Proezie despre Saşa” şi “Philadephia carol +”, sunt nominalizate la această secţiune, unde concurează cu poezii ale altor 29 de tineri poeţi din întreaga ţară.

În cadrul Festivalului au participat la ediţia din acest an 2002 liceeni la secţiunile Poezie şi Fotografie - cu 7733 de creaţii şi alţi 563 de elevi au făcut parte din cele 40 de trupe de teatru concurente. Juriul a analizat 170 de poezii, 634 de fotografii semifinaliste si 50 de spectacole.

Marea Finala a Festivalului LicArt  se va desfăşura între 27 şi 30 mai, la Bucureşti.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.